VIDEO Nećete vjerovati tko vozi ovaj Ferrari F40

Screenshot: Youtube

KAKO raste potražnja i cijena supersportskih automobila iz 1990-ih, sve je više onih koji čuvaju svoje primjerke u garaži i čekaju pravi termin za prodaju. Ne i ovaj vlasnik, koji svoj Ferrari vozi svaki dan.

Ime mu je John Clower, a svoj F40 je tražio godinama. 80 mu je godina, ali u duši je itekako bistar i mlad, spreman da uzme ono najbolje što mu se nudi. A to je u njegovom slučaju Ferrari F40, bolid koji koristi kao svakodnevni auto. 

Ništa čudno, jer Clower je veliki ljubitelj utrka, brzine i Ferrarija. Ovo mu je 16., a između njih je imao brojne McLarene, Lamborghinije i sve one automobile koji su drugi gledali samo na plakatima.

 

Zanimljivo, John je F40 kupio kad je vidio koliko su riskantna ulaganja u dionice. Bila je to investicija, a onda se rodila ljubav. Još 2009. godine je krenuo u potragu za svojim idealnim Ferrarijem. Neke je odbio jer su imali premalu kilometražu, pa bi imao grižnju savjesti ako bi ga stalno vozio. Konačno, izabrani F40 je testirao na stazi u Silverstoneu i potom odvezao kući.

"Nikad više nakon toga nisam bio na stazi, pa to je ipak preskup auto za stazu. Možete se zabaviti na stazi u puno jeftinijem autu“, zaključuje Clower. Zato je ovaj F40 stalno na cesti. Za razliku od drugih primjeraka, njegov je potpuno tvornički i vozi se redovito. Istina, sad nešto manje jer je za svaki dan kupio Spider 16M, toples izvedbu modela F430 od 510 KS. John pritom moli sve vlasnike F40 da ih ne čuvaju samo u garažama već da ih provozaju koji put i uživaju u njima. Uostalom, auti su stvoreni da se voze, zar ne?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.