VIDEO Netko je polovni kombi platio poput novog Maybacha

TAJNA visoke cijene krije se unutra.

Luksuzni kombiji danas su sve popularniji i omiljeni su izbor poslovnih ljudi na Dalekom istoku. Posebno su traženi u Kini, gdje je ponuda itekako bogata. Ako pak tražite takav model u Europi ili Americi, za pravu ponudu morat ćete se obratiti nekom od specijaliziranih tunera u čijem se asortimanu nalaze upravo ovakve prerade. 

Jedan takav primjerak pojavio se u Americi. Radi se o preradi Mercedesove V klase, a stilom je kopiran najbolji od najboljih iz Mercedesove ponude - Maybach. Uzor su bili S klasa i GLS, a autor prerade se svojski potrudio ne bi li Maybachov stil usadio u DNA ovog kombija. 

Već izvana značka i maska sprijeda otkrivaju kako ovo nije obični talk bijeli dostavljač, već nešto posebno. Isto govore i Maybachovi luksuzni naplatci, ali pravo iznenađenje krije se u kabini. U pitanju je jedan od najluksuznijih interijera na četiri kotača uopće. 

Koncept sa šest sjedala je razrađen do najmanjeg detalja, a korišteni su isključivo ekskluzivni materijali s naglaskom na kožu i plemenito drvo. Putnici uživaju u prvoklasnom komforu ventiliranih i grijanih fotelja s integriranim odmorištima za noge. Čak je i prednja armatura izmijenjena kako bi bila izvedena u stilu najnovijih Mercedesa s izvedbom digitalnog kokpita ispod jednog pokrova. 

Ono što nije dirano je motor. Dakle, ispod poklopca nije V12, već standardni 2.0 turbo motor uparen s devet-stupanjskim automatskim mjenjačem. Prešao je samo 2200 km, pa ne čudi što je u besprijekornom stanju. Recimo i kako je prodan za iznos od 181.000 USD putem aukcijske kuće Bring-A-Trailer, što je neznatno manje od cijene nove S klase u Maybach izvedbi.