VIDEO Nova Hyundai Kona već uhvaćena na cesti

Screenshot: YouTube

SAMO nekoliko dana nakon premijerne objave prvih informacija, nova je Kona uhvaćena na cesti, i to u najopremljenijem izdanju.

Uz prateće studijske fotografije, Hyundai je otkrio kako će se nova Kona nuditi u kombinaciji s klasičnim motorom s unutrašnjim izgaranjem, kao hibrid, te kao izdvojeni električni model sa stilskim posebnostima. 

A kad smo kod stila, vrh ponude će predstavljati N Line razina opreme. Upravo takva izvedba uhvaćena je nedavno u Južnoj Koreji, a detaljan video objavio je YouTube kanal CarSceneKorea. Sudeći po snimljenom modelu, ovaj se auto distancira brojnim detaljima vanjštine. Ipak, glavna novost je "Seamless Horizon", odnosno prednja LED traka koja se proteže do krajnjih kuteva vozila. 

N Line donosi i lakirane rubove blatobrana, za razliku od crnih kod hibrida i benzinca. Straga je jednako dojmljiva, s difuzorom i dvostrukim ispuhom. Nažalost, snimka ne daje otvoren pogled u kabinu koju ni Hyundai nije još razotkrio. Znamo samo kako armaturu sprijeda obuhvaćaju dva 12.3-inčna zaslona pod jednom plohom, kao i da je ručica mjenjača pomaknuta prema upravljaču. 

Za kraj ponovimo kako je nova Kona čak 150 mm dulja i 25 mm šira od aktualnog modela.