VIDEO Ovaj Golf je toliko spušten da se prije tankiranja mora skinuti kotač

Screenshot: TikTok

TUNING koji obuhvaća ekstremno spuštanje vozila ima izuzetno jaku scenu u Japanu, a ovaj primjer nadilazi sve dosad viđeno. 

Ovako ekstreman tuning golfa teško nailazi na plodno tlo u Europi, a vrlo vjerojatno se neće svidjeti ni obožavateljima Volkswagena. Tzv. "stance" tuning obuhvaća ekstremno spuštanje vozila, a kotači pritom dobivaju i izražen poprečni kut nagiba. Ono što ste vidjeli kod driftera ovdje je dovedeno do ekstrema.

Auto je doslovno zalijepljen za pod, a to znači da mu je i najmanja neravnina nepremostiva prepreka. Danteovom Golfu su kotači ušli toliko duboko da je morao ukloniti cijev za ulijevanje goriva. Stoga kad se isprazni rezervoar, vozač mora prvo skinuti kotač, postaviti fleksibilno crijevo i tek onda može puniti spremnik. Naravno, to ne radi na benzinskoj, već u kućnoj radinosti. Nakon točenja cijev se zatvara ljepljivom trakom, tzv. "duct tapeom". 

@mkvtay #fyp #static #carsoftiktok #foryoupage #vw #camber #volkswagen #stance #viral #cambergang #scrape #mk7 #gti #gas ♬ Me or Sum (feat. Future & Lil Baby) - Nardo Wick

Čak i članovi zajednice poklonika ovakvog tuninga smatraju ovaj tuning suviše ekstremnim. Neki pak predlažu prilagodbu spremnika da se puni iz prostora prtljažnika, ali tada postoji opasnost generiranja opasnih benzinskih para u prostoru kabine. Optimalno rješenje bila bi ugradnja novog spremnika prilagođenog oblika, ali to se čini prevelikom investicijom za auto koji definitivno nema veliki radijus kretanja, zar ne?