VIDEO Ovako ubrzava Bugatti Tourbillon do 445 km/h

Foto: Bugatti

JOŠ ćemo se načekati do dolaska novog Bugattija na javne prometnice. 

Nakon premijere iznad mnogih glava ostao je veliki upitnik. Tema Tourbillon je tek otvorena, a njome ćemo se baviti vjerojatno još mjesecima. 

Naravno, u fokusu su performanse, a one su u slučaju Tourbillona nestvarne. Baš kao i prednja ploča s instrumentima, vjerojatno najkompleksnija ikad ugrađena u jedan automobil. A kad spojite te dvije karakteristike dobit ćete video iz nastavka. CGI generirana animacija prikazuje kretanje brojčanika pri ubrzanju do maksimalne brzine uz zvučnu kulisu novog hibridnog pogona. 

Dojam je da je video ipak malo ubrzan, pa je ubrzanje 1800 KS snažne rakete još impresivnije. Službeni podaci kažu kako Tourbillon do 100 km/h stiže za 2 sekunde, na 200 km/h je za manje od 5 sekundi, dok će kazaljka pokazati 300 km/h za manje od 9 sekundi. Konačno, 400 km/h kazaljka će pokazati nakon manje od 25 sekundi. 

 

Kad se sve sagleda, najimpresivnije izgleda pomak za ubrzanje do 300 km/h. S manje od 9 sekundi brži je od Chirona za više od 4 sekunde te ulazi na teritorij električnih rivala, Lotus Evije i Rimac Nevere. U svakom slučaju treba pričekati konačne službene rezultate, ali i priloženi video uzeti s rezervom.

Osim dojma da je video malo ubrzan, iznenađuje da se maksimalna brzina postiže u šestom od osam dostupnih stupnjeva prijenosa. Imajte na umu da je maksimalac od 445 km/h elektronski limitiran. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.