VIDEO Ovako uživo izgleda nova stara Lancia 037

Foto: Kimera Automobili, YouTube

NEKOLIKO mjeseci nakon najave ekskluzivni automobil je viđen na europskoj turneji.

Kimera EVO37 je kao duhovni nasljednik Lancije 037 predstavljen potkraj svibnja, kao svojevrsni hommage legendarnom WRC modelu i zadnjem pobjedniku u WRC-u sa stražnjim pogonom.
Automobil je viđen u St. Moritzu gdje je stigao u okviru svoje europske turneje. 

Legenda FIA Grupe B s početka 1980-ih još uvijek živi zahvaljujući propisu o potrebi proizvodnje 200 primjeraka za cestu, ali i njih je sve manje. Kimera je jedna potpuno nova priča, točnije nastavak koji se slijepo drži originala. 

Osim estetikom nova 037 je pravi restomod. Izuzmemo li prednje LED-ice ovaj auto je zadržao sve gene prethodnika. Čak i motor - 2.1-litreni četiricilindraš iz Evolution 2 verzije proizvela je Italtecnica, a potom ga je doradio Claudio Lombardi, Lancijin inženjer koji je sređivao original, ali i nasljednika, još poznatiju Deltu. Ima turbinsku pomoć, a daje 513 KS i 550 Nm. I da, pogon je i dalje stražnji, a mjenjač ručni. Öhlins se pobrinuo za ovjes, dok kompozitne kočnice isporučuje Brembo.

Ukupno će biti proizvedeno 37 primjeraka, a cijena je 480.000 eura. Najnovije informacije govore kako je 20 primjeraka već zakapareno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.