VIDEO Ovako zvuči najjači serijski auto na svijetu

Foto: Lotus

JAČI je i od Rimčevog modela C_Two.

O Lotusovom električnom hipersportašu smo već pisali u nekoliko navrata, a automobil se već trebao pojaviti na cesti. Međutim, pandemija je sve usporila, pa su u Lotusu krenuli dotjerivati auto do zadnjih detalja. 

U doživljaju automobila zvuk je izuzetno bitan, a kod električno pogonjenih automobila za mnoge je jedna od glavnih slabosti. Nema buke i nikakvog zvuka koji bi uzburkao krv u žilama. Zato je tu Patrick Patrikios, britanski glazbeni producent koji će upravo na tome poraditi. 

Brige nema, jer iza Lotusa su nebrojena maestralna izdanja. Patrikios, koji je radio za imena kao što su Olly Murs, Sia i Britney Spears našao je inspiraciju u legendarnom Lotusu. Radi se o F1 bolidu Type 49 koji je postao ishodište za generiranje zvuka koji će Evija ispuštati. 

Čak, Patrikios je primijetio da samo manjom manipulacijom zvuka motora postiže gotovo istovjetan zvuk koji daje električni pogon. Teško za povjerovati, ali sasvim je sigurno da će rezultat biti impresivan. 

 

Nakon generiranja zvuka pogona poznati producent je odlučio poraditi na svim ostalim zvukovima. Stoga će Evija dobiti unikatan zvuk za ostala upozorenja poput uključivanja pokazivača smjera ili podsjetnika za korištenje pojaseva. 

Podsjetimo, Lotus Type 49 sa Cosworthovim V8 motorom je debitirao 1967. godine na nizozemskom Grand Prixu i odmah pobijedio. Njime je upravljao Jim Clark i potom bio na postolju u svim utrkama do kraja sezone. U idućoj sezoni je startao pobjedom, ali je zatim smrtno stradao u drugom natjecanju. Uspjeh je ponovio Graham Hill i osvojio prvenstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.