VIDEO Ovo je interijer nove C klase

Screenshot: YouTube

NEMA sumnje, i ovdje je uzor bila S klasa.

A kad je uzor S klasa, teško da može bolje. I ono malo što se vidi otkriva velik napredak u odnosu na aktualnu generaciju, barem kad su u pitanju zasloni. Za sve ostalo valja se strpjeti još nešto više od tjedan dana. Naime, Mercedes je premijeru zakazao za 23. veljače. 

Nekoliko njemačkih recenzenata s YouTubea je ipak dobilo priliku da isproba C klasu. U oba videa imamo priliku vidjeti koncept interijera s plutajućim vertikalno orijentiranim središnjim zaslonom s integriranim kontrolama ventilacije. Odmah iznad, baš kao na S klasi, postavljeni su otvori ventilacije. I digitalni kokpit je potpuno novi, a lako se može prepoznati i rezani AMG-ov upravljač.

 

I vanjski dizajn C klase inspiraciju traži u S klasi, posebno kada su u pitanju svjetla. Također, iz videozapisa možemo doznati kako je C klasa u dužinu narasla 6 cm, dok je razmak između osovina povećan za 2.5 cm. Prevedeno, očekujmo izduženiju siluetu, ali i više prostora u kabini. 

 

Tehnološki naprednija i osjetno atraktivnija C klasa će i dalje imati moćnu AMG izvedbu, ali se ne zna u kojem smjeru će ići. Više snage se očekuje, ali je nepoznato s kojim će motorom ići u bitku s BMW-om M3.