VIDEO Ovo je najbrža kanta za smeće, juri preko 100 km/h

Screenshot: YouTube

VJEROVALI ili ne, u njoj se nalazi i vozač.

Ljudski rod, a posebno onaj sportski nastrojeni dio, oduvijek je želio brže, više i jače. To je itekako vidljivo u svijetu automobila, domeni koja je oduvijek imala zanimljive kandidate i za Guinnessovu knjigu rekorda.

Za jedno takvo postignuće zaslužan je Chris Rollins, koji je uspio natjerati kantu za smeće na više od 100 km/h. Od informacije da je vozio 101 km/h još je zanimljivija da je ovom vožnjom s postolja skinuo kantu koja je jurila tek 77 km/h. Upravo tako, postoji još netko kome je na pamet pala ideja da motorizira spremnik za smeće i njime pokuša voziti što brže.

 

Svima je jasno kako vožnja u ovakvom vozilu nije nimalo sigurna. Chris Rollins je tijekom svoje dvomjesečne avanture umalo stradao i slomio vrat, i to u zadnjem pokušaju na trkalištu Redline Raceway.

I za kraj jedna informacija. Rollins se za obaranje rekorda poslužio motorom snažnim 12 KS, koji je smješten u samom spremniku, a služi kao sjedalo za pilota. Maleni otvor izrezan u spremniku je jedini Rollinsov prozor u svijet tijekom vožnje. Klaustrofobično, zar ne?