VIDEO Ovo mogu samo stari Citroeni: I na tri kotača jure 200 km/h

Screenshot: YouTube

SVI bolji poznavatelji automobilske povijesti sjetit će se kako je Citroen u sklopu premijere DS-a predstavio hidropneumatski ovjes koji je donio neke blagodati kakvih nema ni u današnjim automobilima.

Osim kraljevske udobnosti DS se mogao toliko podići da se bez dizalice moglo zamijeniti kotač. Mogao je voziti i na tri kotača, ali samo u krajnjoj nuždi i malim brzinama. 


Premotamo li koje desetljeće unaprijed dolazimo do modela koji i danas zaslužuje naklon. Osim što je u svojoj top verziji (Activa) i danas većini modernih automobila nedostižna u pogledu vozne dinamike, Xantia također može voziti i na tri kotača. I to poprilično brzo, čemu svjedoče ove snimke s Bliskog istoka. 

Na YouTubeu se može naći niz snimaka koji pokazuju da su ovi nepromišljeni vozači Xantije postigli viske brzine. U jednom trenutku kamera prikazuje brzinomjer vozila iz kojeg se snima Citroen, a on pokazuje i do 200 km/h. 

Ne treba napominjati da vožnja na tri kotača nije preporučljiva, kao i da je ovakva jurnjava javnom prometnicom krajnje nepromišljena "igra" koja može završiti pogibeljno. Usprkos čestim promjenama smjera snimka završava bez incidenata. Nadamo se da je tako i ostalo do kraja ovih nepromišljenih akrobacija. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.