VIDEO Počinje nova era druge momčadi Red Bulla

Foto: GETTY IMAGES/VISA CASH APP RB

U LAS VEGASU predstavila se momčad Visa Cash App RB Formula One Team te pokazala svoj novi F1 bolid za 2024., piše portal MaxF1. Ova prezentacija označava početak nove ere druge Red Bullove momčadi nakon prijašnjih inkarnacija u vidu Toro Rossa i AlphaTaurija.
Vozačka postava ostaje ista jer će za upravljačem i dalje biti Daniel Ricciardo i Yuki Tsunoda, dok je testni i rezervni vozač Liam Lawson, koji je prošle godine nastupio na pet utrka dok je mijenjao ozlijeđenoga Ricciarda.

Dugogodišnji šef momčadi Franz Tost napustio je svoju poziciju na kraju prošle sezone, a njegovu poziciju zauzeo je Laurent Mekies, koji je do sredine prošle godine bio sportski direktor u Ferrariju.
Važna promjena na tehničkom području je povećana sinergija s glavnom Red Bullovom momčadi koja je dominantno osvojila naslove prvaka 2022. i 2023. To se odnosi na korištenje više dostupnih dijelova od sestrinske momčadi nakon što su u sklopu velikoga paketa poboljšanja u Singapuru prošle godine preuzeli njihov stražnji ovjes. 

Ricciardo i Tsunoda nadaju se da će ove sezone pokazati da su oni prava opcija za Red Bull 2025. jer Perezu trenutni ugovor istječe na kraju 2024., ali poznavajući Red Bullovu dosadašnju praksu, nije nemoguće da do promjene vozačkih postava dođe i tijekom sezone.
Momčad se prošle godine mučila s konkurentnošću, ali 20 osvojenih bodova na posljednjih pet utrka bilo je dovoljno da završe osmi u poretku konstruktora, tri boda iza Williamsa.

Pročitajte više