VIDEO Pogledajte kako je slon preokrenuo kamionet kao da je igračka

Screenshot: YouTube

SLONOVI nisu samo najveće kopnene životinje već su i jedne od najinteligentnijih. 

Nije poznato radi li se ovdje o osveti, prisjećanju prijašnjeg neugodnog iskustva s vozilom ili samo poigravanju, ali ovo je svakako dobar primjer koji ukazuje na ogromnu snagu slona. Snimka prikazuje slona nasred ceste, a tek koji metar od njega stoji kamionet. 

Slon mu se približio, istražio ga surlom i onda ga je, na zaprepaštenje prisutnih, u svega nekoliko sekundi preokrenuo. Prema dostupnim informacijama, vozač kamioneta je zadobio lakše ozljede. Nesreća se dogodila u rezervatu nedaleko od Bangkoka na Tajlandu. 

Još uvijek nije poznato što je slona natjeralo da preokrene kamionet. Neki pretpostavljaju da je bio u potrazi za hranom, a drugi pak kažu kako je slon bio uznemiren što ga kamionet nije propustio pri prelasku ceste. 

Zakon jačega u prometu ne smije vrijediti, ali u ovakvim slučajevima svakako je pametno skloniti se u stranu i dati prednost prolaska jačoj strani. Šalu na stranu, susret sa slonom može biti itekako opasan. To govori i statistika indijskog ministarstva šuma, okoliša i klimatskih promjena prema kojoj je od 2014. do kraja 2020. godine u napadu slonova poginulo 3310 ljudi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.