VIDEO Pogledajte kako je tunirani Audi iznenadio Rimčevu Neveru

Screenshot: YouTube

OVOG vikenda u Slavoniji se održao Osijek Street Race na kojem je, među ostalima, nastupio i Mate Rimac. Točnije, tri su Nevere stigle u predgrađe Osijeka, a u utrci ubrzanja okušao se i sam Rimac.

O dojmovima možemo čitati na njegovom Facebook profilu, gdje je pohvalio konzistentnost Nevere, a posebno izlaznu brzinu. 305 km/h je daleko više od deklarirane izlazne brzine, ali i brzina do sada postignutih u praksi.

Naime, nakon konstatacije kako je asfalt u Osijeku izuzetno loš, prolazak četvrtine milje s vremenom od 8.9 sekundi ili 0.4 sekunde lošije od rezultata iz Amerike mu se čini logičan. Međutim, ono što ga je iznenadilo svakako je postignuta izlazna brzina od čak 305 km/h.

Kad je pak publika u pitanju, njoj se zasigurno najviše dopao duel Rimčeve Nevere i poznatog slavonskog tunera Konopeka, koji je nastupio u modificiranom Audiju S2. Posebno dojmljiva bila je druga vožnja koja je završila pobjedom slavonskog tima. Mate Rimac je mišljenja kako je ovdje Nevera izgubila zbog greške vozača, odnosno njega.

Mate Rimac se prisjetio i davnih vremena kad je u Osijek dolazio s električnom BMW kockicom. Bilo je to 2010. godine, a od tada se puno toga promijenilo.