VIDEO Pogledajte prvi Lamborghini s ratkapama

RATKAPE su i danas sastavni dio ponude automobila, ali ne i u svijetu luksuznih automobila. 

Tako će i ostati jer čelični naplatci koji dolaze u paketu su dio neke druge priče u kojoj jedan Lamborghini nije i neće imati čak ni sporednu ulogu. Premda nimalo ne sumnjamo da bi Aventador i na "čeličnjacima" izgledao odlično. Ipak je to automobil predstavljen pred više od desetljeća koji i danas jednako privlači poglede gdje god se i u kojem god se društvu pojavi. 

Ovdje je na stvari ipak nešto posve drugo. Koliko god čudno izgledalo, radi se o zaštitnim poklopcima, ovaj put na zadnjem Lamborghiniju pokretanom čistokrvnim V12 motorom bez električne pomoći. Ovo što vidite je Ultimae i priznat ćete kako izgleda neobično s punim poklopcima. Oni će biti skinuti tek nakon što automobil bude isporučen sretnom vlasniku, ako prije ne otpadnu. 

Pritom imajte na umu da Ultimae još uvijek ulazi u domenu jeftinijih, da ne kažemo srednje skupih automobila. Cijena mu je ispod pola milijuna eura, što je nekih sedam puta manje od Siana FKP 37 koji se vlasniku isporučuje u potpunosti zaštićen od vanjskih utjecaja. 

Ponovimo gradivo i recimo kako atmosferski 6.5 V12 daje 780 KS i 720 Nm, što ga čini snažnijim čak i od SVJ inačice. Coupe postiže 100 km/h za 2.8 sekundi, na 200 km/h je nakon 8.7 sekundi, a maksimalac mu je 355 km/h.