VIDEO Pogledajte Rimčev nastup na Festivalu brzine

Foto: Twitter(Rimac Automobili)
 
OVOG vikenda održan je tradicionalni Festival brzine u Goodwoodu u okviru kojeg se održava sada već legendarna utrka. 
 
Festival brzine to uistinu i jest. Okuplja sve automobilske zvijeri na jednom mjestu, a njima redovito društvo rade brojni povijesni bolidi. Vrhunac događaja je vožnja uspona uskom asfaltnom cestom, gdje publiku od razularenih zvijeri dijeli tek nekoliko stogova sijena. Najvatreniji sudionici će dionicu dugu 1,86 km proći za manje od minute, bilo da govorimo o najnovijim sportašima, ili pak legendarnim bolidima iz autosporta. 
 
Ove godine je na usponu nastupio i Rimac. Njegov Concept_One kojeg su opetovano najavljivali kao snažniji Concept_S je tradicionalnim usponom proveo testni vozač Rimac Automobila, Miro Zrnčević Mrgud, i to s vrlo solidnim vremenom od 54.89 s. Bilo je to dovoljno za sedmu mjesto, ispred Aston Martina Vulcan, no taj rezultat valja uzimati s pozamašnom rezervom. Naravno, nastup skupocjenih bolida poput Bugatti Chirona i spomenutog Aston Martina je više paradni, jer nitko ne želi riskirati s tako skupocjenim vozilima. Pojedini proizvođači čak i ne dopuštaju mjerenje vremena. S druge strane, pobjednički nastup Audija R8 Coupe je sve iznenadio. Voljeli Audi ili ne, vozač C. Ward je doista pokazao u Audiju 51 sekundu čistog vozačkog umijeća. 
 
U svakom slučaju, Rimac Concept_One je definitivno ostavio snažan dojam na Festivalu brzine, ne samo kao najbrži električni cestovni bolid, već i kao vrlo originalan sportski automobil. Uostalom, organizator je već u najavi Rimčev bolid uvrstio među pet najzanimljivijih koje se definitivno ne smiju propustiti, zajedno sa Fordom GT, Pagani Zondom i sličnim zvijerima. 
 
Nastup svih sudionika u Michelin Supercar Run možete vidjeti u nastavku. 

 
Izvan konkurencije
 
Osim nastupa NASCAR zvijeri svakako vrijedi pogledati pobjednički nastup Justina Lawa u Jaguaru XJR-12D s vremenom od 46,13 s. Podsjetimo rekord uspona drži Nick Heidfeld koji je u McLaren MP4/13 uspon odveo za 41,6 sekundi vozeći prosječnom brzinom većom od 160 km/h. 

Premijerni nastup noviteta
 
Izuzetno veliki interes u Goodwoodu je izazvao Porsche, koji je predstavio dva noviteta, 911 Turbo S Exclusive Series i moćni 911 GT2 RS sa 700 KS i 750 Nm, ali se pritom i malo obrukao.
 

 Gotovo jednak interes izazvao je nastup novog francuskog trkača, Alpine A110
 
Jaguar je doveo najjači model u svojoj povijesti, XE SV Project 8, dok je Maserati prikazao obnovljene GranCabrio i GranTurismo. Izuzmemo li SUVmaniju i nastup najjačih ove vrste posjetitelje je itekako zaintrigirao Rolls  Royce Sweeptail, najskuplji novi automobil svih vremena kojeg je vlasnik platio oko 85 milijuna kuna. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.