VIDEO Saudijski policajci izabrali su novi policijski auto

Screenshot: Twitter

VEĆ smo navikli da na Srednjem istoku snage reda voze egzotične automobile o kojima sanjaju i mnogi kriminalci. 

I dok se Lucid Motors muči na tržištu, kako prodajom tako i ukupnim poslovnim rezultatima, nakon dugo vremena dolaze i pozitivne vijesti za ovu marku. Lucidovi skupi električni automobili uskoro će postati normalna pojava na ulicama saudijskih gradova. 

A da stvar bude zanimljivija, radi se o floti policijskih vozila koja su navodno već naručena. Prvi automobil predstavljen je ovih dana na World Defense Showu u Rijadu. Pritom crno-bijela vanjština, oznake i signalizacijska svjetla nisu jedine promjene izvedene na ovim automobilima. 

 

Naime, svi automobili će imati manje krovne kutije s integriranim svjetlima, stroboskopom i zvučnikom. Također, pritiskom na tipku kutija se otvara i oslobađa policijski dron. Automobil je sve do objave službenog videa tamošnjeg ministarstva unutarnjih poslova bio pod velom tajne, ali sad ga prvi put možemo i vidjeti. 

Zasad nije poznato kolika je flota naručena, a iz Lucida ne otkrivaju ni je li Saudijska Arabija jedina zemlja koja je odlučila pojačati svoje snage reda ovim električnim vozilima. 

Pročitajte više