VIDEO Porsche pokazao kako se "izbjegava los"

Screenshot: YouTube

IAKO je najmanji i najjeftiniji model u gami Porschea, model je dovoljno dobar da može biti uzor i osjetno skupljim automobilima. 

Istina, Porsche Boxster nije jeftin, ali na testu izbjegavanja losa znali su padati i osjetno skuplji automobili. Test izbjegavanja losa je jedan od testova koji puno govore o voznoj dinamici automobila, ali i test kojeg se brojni proizvođači boje. Podsjetimo, u testu koji provodi ovaj magazin granica za prolaz je 72 km/h.

Teknikens Värld već dugo provodi testiranja, a sada je pod nož uzeo i Boxster. Pogledajte kako Porsche odrađuje test nagle promjene smjera kretanja kao od šale. 1730 kg težak roadster u slavljeničkom izdanju povodom 25. rođendana modela posao bez ikakve drame odrađuje pri 75 km/h. 

 

Test-vozač je pokušao isto ponoviti pri 79 km/h i samo ustanovio efekt podupravljanja, ali još uvijek u granicama sigurnog. A kad smo kod sigurnosti, upravo ovaj test pokazuje kako mali sportski automobili mogu biti sigurni. Dakako, tu mislimo na aktivnu sigurnost i mogućnost izvođenja manevra koji će vas izvući iz opasne situacije.