VIDEO Preko 12 milijuna pogleda: Bacio Corsu s 45 metara visine na trampolin

Screenshot: YouTube

AUTO pada s visine od 45 metara, što može poći po zlu?

Bivši inženjer specijalnih projekata za NASA-u i Apple Mark Rober ima popularni YouTube kanal na kojem prikazuje zanimljive inženjerske projekte, znanstvene eksperimente i povremene smiješne snimke s ljudima poput Billa Gatesa. Prije otprilike šest mjeseci ljudi s kanala "How Ridiculous" obratili su mu se s ludom idejom. Bila im je potrebna njegova pomoć. Ovi Australci željeli su baciti automobil s 45 metara visokog tornja na trampolin. Što može poći po zlu, zar ne?

Znali su da je ovaj projekt nešto što bi bivši NASA-in inženjer vjerojatno mogao osmisliti i umanjiti rizik od bilo čega lošeg što bi se moglo dogoditi. Rober je ubrzo počeo raditi. Trampolin izgrađen po mjeri morao je biti računalno projektiran i bilo je nužno, iz očiglednih razloga, isprobati ga kroz različite simulacije, piše Car Buzz.

Konačno, Rober je smislio kako napraviti stvar i poslao je planove i popis potrepština australskoj ekipi. Rezultat je bila masivni trampolin s debelom osnovom od kevlara koja je za čelični okvir zakačena sa 144 opruge za garažna vrata, od kojih svaka može izdržati 200 kilograma. Prije nego što na kraju na nju baci stari Holden, trebalo je obaviti neka ispitivanja, kao što je bacanje 20 kugli i 20 lubenica na trampolin. Naravno, većina testiranja je prije odrađena na kompjuterskim simulacijama, tako da su Rober i ekipa bili prilično sigurni da će se sve odvijati u skladu s planovima.

A onda je konačno stigao taj trenutak - vrijeme da se baci automobil. Očigledno, ne bilo koji automobil, već krš na putu za otpad. Pad automobila bio je epski, što možete vidjeti i na snimci.

Poslije toga su bacili i jedan čamac, ali to je za drugu snimku.

 

Pročitajte više