VIDEO Prijeti mu zatvor jer je "ovisan o diranju kvaka automobila“

Screenshot: YouTube

PRED njim je teško razdoblje odvikavanja. Ako ne uspije, ide u zatvor.

Većina nas ima neke opsesije, poput personaliziranog poretka radiostanica na audiouređaju, točno određene pozicije usmjerivača na ventilacijskim otvorima ili pak određenog podešenja klimauređaja, ali nitko zbog toga nije završio u zatvoru.

Britanac Paul Priestly bi pak zbog svoje opsesije lako mogao završiti u zatvoru. Prvu presudu je već dobio, a to je devet mjeseci uvjetne kazne zbog diranja ručica vrata. Dodatno, prekršajni sud mu je dodijelio uvjetnu kaznu od pet godina, koliko se mora ustručavati od diranja ručica vrata, piše ITV News.

Naime, Priestly je ovisan o ručicama vrata automobila, i to tuđima. Dodamo li da nerijetko voli i otvoriti vrata te zaviriti u interijer automobila, postaje jasno kuda ova priča vodi. Kako doznaju mediji, Priestly je kradljivac recidivist koji je tijekom svoje 29-godišnje karijere provalnika prikupio stotine kaznenih prijava.

44-godišnjak je od lipnja prošle godine na slobodi, a nedavno je snimljen kako dira ručicu vrata tuđeg automobila i pokušava ih otvoriti.

Priestly je uhvaćen na mjestu događaja te su kod njega pronađeni nož i marihuana. Njegov odvjetnik naglasio je kako Priestly ne uzima droge, kao i da nije počinio nikakvu nasilnu radnju. Temelj obrane je da je ovisan o tome da dira ručice vrata tuđih automobila.

Policijska pozornica Olivia Ciani rekla je: “Priestly će riskirati sreću isprobavajući kvake na vratima automobila sve dok ne pronađe jedna otvorena i tražit će u njemu bilo što vrijedno što bi zatim mogao prodati za gotovinu.

Sve u svemu, čak i kad se doda 10-dnevni program rehabilitacije, čini se da je Priestly dobro prošao i dobio još jednu šansu da se vrati u društvo. Nadamo se da će se riješiti svoje ovisnosti o ručicama.