VIDEO Robotaksiji trube cijelu noć, građani su bijesni

Foto: Waymo

WAYMO je opet na udaru, a građani San Francisca su bijesni. 

Posebno oni koji žive nedaleko od parkinga na kojem se robotaksiji okupljaju nakon odrađene smjene. Okupljali su se tako i prije, ali problem je detektiran tek nakon što je Waymo unaprijedio softver. Naime, najnovijim osvježavanjem upravljačke elektronike autonomnih jaguara Waymo je predvidio da automobil zatrubi ako mu se previše približi automobil u vožnji unazad. 

Zvuči kao pametno sigurnosno rješenje za izbjegavanje prometnih nesreća na parkiralištima, ali ne baš i na parkinzima na kojima se nalaze isključivo robotaksiji. Na jednom takvom parkiralištu gdje robotaksiji najčešće provode noći zna biti itekako bučno. 

Video objavljen na TikToku prikazuje parkiralište okruženo stambenim zgradama. Snimljen je navodno u 4 sata ujutro kad dolazi do povećane aktivnosti na parkingu. A takvo komešanje robotaksija usprkos električnom pogonu nije nečujno. Naprotiv, čim se neki auto približi, aktivira se truba na nekom od automobila. 

 

@curiosior Every morning we wake up to @Waymo robots honking downstairs. Normally it’s 4 AM but since its the weekend we got a late start… 7 AM. 1.3x notmal speed. #carsoftiktok #s#selfdrivingrobot #ai #fypage ♬ original sound - Curiositas

"Počeli smo s nekoliko trubljenja tu i tamo, a onda kako je počelo pristizati sve više i više automobila, situacija se pogoršavala", rekao je lokalni stanovnik Christopher Cherry za Business Insider. "To jako ometa tijekom radnog dana, ali najvažnije je da vas budi u četiri ujutro."

Waymo je ovaj put brzo reagirao i najavio rješavanje problema. "Nedavno smo predstavili korisnu značajku koja pomaže u izbjegavanju sudara pri malim brzinama trubljenjem ako nam se drugi automobili previše približe dok se kreću unatrag", rekao je glasnogovornik tehnološke tvrtke. "Sjajno funkcionira u gradu, ali nismo baš očekivali da će se to tako često događati na našim parkiralištima.  Ažurirali smo softver, tako da bi naša električna vozila trebala smanjiti buku za naše susjede."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.