VIDEO Škoda najavila svjetsku premijeru svog novog modela Elroq

Foto: Škoda Auto

Škoda Auto objavila je teaser za nadolazeći model Elroq, koji će imati svjetsku premijeru 1. listopada u Pragu.

Češka kompanija je ponudila kratki pregled potpuno novog Elroqa, koji ističe ključne detalje eksterijera otkrivenog kompaktnog SUV-a.

Elroq, prvi Škodin model s novim dizajnom pod sloganom Modern Solid, proslavit će svoju svjetsku premijeru 1. listopada u 19:30 po srednjoeuropskom vremenu, koja će se uživo prenositi na Škodinim Instagram i TikTok profilima. Predstavljanje ovog modela će se održati u centru češke prijestolnice.

Teaser prikazuje Elroqov novi Tech-Deck Face, koji sadrži osvježena LED Matrix prednja svjetla i nova slova na poklopcu motora. Novi moderni dizajn kombinira robusnost, funkcionalnost i autentičnost, prenoseći osjećaj sigurnosti i snage.

Četiri verzije, domet do 560 km

Škoda je već ranije objavila detalje o pogonskom sklopu. Elroq linija sastoji se od verzija 50, 60, 85 i 85x. Posljednje dvije imaju bateriju od 77 kWh koja podržava brzine punjenja do 175 kW. Elroq obećava domet veći od 560 km, a u svojoj vrhunskoj verziji imat će 296 konjskih snaga zahvaljujući konfiguraciji s dva motora.

Kupci koji odaberu slabiju verziju Škode Elroq 85 dobit će svoj električni crossover sa stražnjim pogonom i ukupno 281 konjskom snagom. Elroq 60 dolazi s motorom od 201 konjske snage i manjom baterijom od 59 kWh. Što se tiče osnovnog modela, Elroq 50 koristi bateriju od 52 kWh i dolazi sa 168 konjskih snaga.

Dizajn unutrašnjosti zasad nepoznanica

S obzirom na to da je češki proizvođač automobila već objavio pojedinosti o pogonskom sklopu i ciljanom dometu najjače verzije, znamo većinu stvari o nadolazećem Elroqu. Osim toga, zahvaljujući brojnim špijunskim fotografijama i teaserima popraćenim realističnim digitalnim ilustracijama, već imamo dobru ideju kako će model izgledati.

Dizajn unutrašnjosti, tehnologija, sigurnosna oprema i nekoliko drugih detalja još uvijek nisu poznati.

Srećom, proizvođač će sve ove informacije objaviti tijekom službenog predstavljanja za nekoliko dana.

Očekuje se da će Škoda ubrzo nakon premijere otvoriti narudžbe za potpuno novi i prvi Elroq na europskom tržištu, a isporuke će vjerojatno početi prije kraja godine. Elroq bi trebao biti jedan od najprodavanijih Škodinih modela, pa ne čudi što kompanija polaže velike nade u njega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.