VIDEO Slijetao avionom pa se zaletio u automobil u vožnji

Screenshot: YouTube

OVO je kandidat za najbizarniju nesreću ove godine.

Prometna nesreća se može svakome dogoditi, ali malo tko pritom pomišlja da bi ga u vožnji mogao udariti zrakoplov. Upravo to se dogodilo vozaču Hyundai Sonate dok je vozio cestom uz aerodrom u McKinneyju u Teksasu. 

Video koji je snimio Jack Schneider, pilot koji se nalazio na pisti, prikazuje trenutak nesreće. Pilot je prilikom slijetanja zrakoplovom pogrešno procijenio brzinu kretanja i nije se uspio zaustaviti na vrijeme. Sletio je s piste, probio zaštitnu ogradu i izbio na cestu točno u trenutku kad je prolazio Hyundai. 

Prema izjavi lokalne vatrogasne postrojbe koja je zaprimila poziv, ovo je bilo prvo slijetanje na ovaj aerodrom za pilota koji očito nije bio upoznat s konfiguracijom piste. Svjedoci nesreće pak upućuju na kvar s kočnicama, dok neki tvrde kako pilot nije uspio prebaciti na kontra pogon za zaustavljanje zrakoplova.

Zrakoplovne vlasti SAD-a (Federal Aviation Administration) provode istragu. U prometnoj nesreći ozlijeđene su tri osobe, dva putnika iz zrakoplova i vozač Hyundaija, a samo je vozač hospitaliziran zbog manjih ozljeda. 

Pročitajte više