VIDEO Sportska električna Cupra Born VZ ima više od 300 konja

Foto: Cupra

CUPRA, Seatov sportski brand, lansirao je svoje prvo potpuno električno vozilo naziva Born VZ. Inače, VZ je kratica za Veloz što na španjolskom znači brz. U Cupri tvrde kako je to besprijekoran način da se opiše njihovo najnovije vozilo marke.

Ono, naime, isporučuje 240 kW snage i 545 Nm okretnog momenta, koji se na cestu prenosi putem novo razvijene geometrije postavki ovjesa, sportski podešenog upravljanja i poboljšanog osjećaja kočenja.

Najviša brzina 200 km/h

Ovi detalji u kombinaciji daju vrhunske performanse i čine ga jednim od najdinamičnijih automobila u svom segmentu. Born tako postiže 100 km/h za samo 5.7 sekundi uz maksimalnu brzinu od 200 km/h.
Sportskija unutrašnjost prepoznaje se po novim školjkastim sjedalima kao standardnom opremom, kao i ručicama za regenerativno kočenje na upravljaču.

Dinamičko ponašanje automobila poboljšano je zahvaljujući kvalitetnijem osjećaju kočenja, robusnijem ovjesu te boljem odzivu upravljanja i ponašanja papučica.
Što se tiče vanjštine, obogaćen je s dva nova dizajna aluminijskih kotača promjera 20” s gumama visokih performansi, istaknutim VZ logom na stražnjoj strani kao i novim bojama.

“Cupra Born bila je prekretnica za marku kada smo lansirali model 2021. kao naše prvo 100% električno vozilo. I isporučuje se izvanredno, s 45.300 prodanih jedinica prošle godine, što je povećanje od 44.4% u usporedbi s godinom prije”, rekao je Wayne Griffiths, izvršni direktor Cupre. “S modelom Cupra Born VZ ovom ćemo modelu donijeti još više performansi, još jednom dokazujući da su elektrifikacija i performanse savršen spoj.”

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.