VIDEO Tesla Optimus je humanoidni robot, evo što može

Screenshot: YouTube

ELON Musk je svojedobno govorio kako bi mogao prodati 20 milijardi robota.

Najnoviji video pokazuje kako Musk i Tesla ne odustaju od robota. Tesla Optimus i dalje se razvija, a najnoviji video pokazuje koliko je napredovao otkako je zadnji put prikazan u listopadu prošle godine.

Video pokazuje drastičan napredak Optimusa u proteklih osam mjeseci. Iako zaostaje za konkurentskim robotima kakve primjerice radi Boston Dynamics, primjetno je da Optimus tijekom samostalnog kretanja Teslinim pogonima ima sposobnost učenja i izvođenja zahtjevnijih radnji. Primjerice, uzeo je alat iz jednog spremnika i stavio ga u drugi.

Elon Musk je uvjeren u uspjeh Optimusa. Vjeruje kako će u budućnosti glavnina prihoda biti upravo iz ove divizije, kao i da će prodavati više robota nego automobila. Musk je svojevremeno tvrdio kako postoji potražnja za robotima koja se kreće i do 20 milijardi komada.

Dosadašnje informacije govore kako Tesla ima za cilj postaviti cijenu Optimusa na oko 20.000 USD. O terminu premijere se ne govori, što i nije toliko bitno s obzirom na broj (ne)ostvarenih obećanja u proizvodnji automobila.