VIDEO Ugostili smo najbrže aute na svijetu, nastup ova dva pamtit ćemo još dugo

Screenshot: Youtube

SVIJET su obišle snimke nastupa mnogobrojnih hipersportskih automobila koji su prošlog vikenda prokrstarili Hrvatskom.

Supercar Owners Circle karavana otišla je iz Hrvatske, a mi smo ostali upisani na karti kao domaćin jednog od najekskluzivnijih okupljanja vlasnika hipersportskih automobila na svijetu. Brojni su događaji i nastupi bili za pamćenje. 

Nakon što se automobilski svijet iznenadio sudarom ekstremno skupog Paganija s malenom Fiestom na sjeveru Zagreba, uslijedio je defile gradom te nastup na stazi nedaleko od Velike Gorice. A tamo je publika na svega nekoliko koraka mogla svjedočiti prolasku ekstremno skupih, snažnih i brzih automobila. 

Posebno atraktivan nastup imao je Rimac s Neverom, koji je stazom na oduševljenje okupljenih prošao brzinom do 340 km/h. Prava je sreća da je sve prošlo u najboljem redu bez nesreće i ozlijeđenih. Nadajmo se boljoj organizaciji dogodine jer je interes za ovakvim događajima itekako velik. 

Ipak, glavna zvijezda je još uvijek službeno najskuplji automobil na svijetu. Bugatti La Voiture Noire nastupio je pred uzbuđenom publikom i pritom oslobodio ergelu s 1500 KS. Iako je lansiran 2019. godine, još uvijek se ne zna tko je vlasnik. Pretpostavljalo se da je to Ferdinand Piech, pa Ronaldo, a onda i da je ostao u kući. 

Kako god, onaj tko ga vozi ipak sada pazi s financijama. Tako barem sugerira fotografija snimljena ispred jednog supermarketa. 

Daleko jeftiniji, ali još uvijek nevjerojatno skup i rijedak je Aston Martin Valkyrie AMR Pro. Ovaj automobil donosi potpuno drugačiju priču. Ekstreman je to bolid namijenjen životu na stazi. Pokreće ga atmosferski 6.5 V12 s oko 1000 KS. Spreman je da se zavrti do 11.000 o/min, a melodija je najbliža Formuli 1.