Volkswagen će u Americi prodavati Rimčeve Nevere

Foto: Rimac Automobili

SLUŽBENI izvori kažu kako će ova kombinacija ponuditi najbolje iz dva svijeta. 

Novim ugovorom između Bugatti Rimca i Volkswagen Grupe America posao plasmana automobila dvaju ekskluzivnih proizvođača preuzima Volkswagen sa svim svojim prodajnim kapacitetima. Prevedeno to znači daleko bolju prisutnost Bugattijevih i Rimčevih automobila na američkom kontinentu, kao i bolju organizaciju prodajne podrške. 

Ugovor je potpisan tijekom tzv. Tjedna automobila u Montereyu gdje su Bugatti i Rimac izložili svoje hipersportske modele uključujući i one najnovije, Bugatti Mistral i Rimac Neveru Time Attack.

Pablo di Si, prvi čovjek Volkswagen Group of America, izjavio je: "Oduševljeni smo što nastavljamo distribuciju Bugatti vozila putem naših novopotpisanih ugovora. Također smo uzbuđeni što ćemo uvoziti i distribuirati Rimac modele kroz ovu suradnju, pružajući još više raznolikosti našim kupcima.”

Obje strane složile su se da se ovime osnažuje suradnja dviju tvrtki koje predstavljaju vrhunac u svijetu motora s unutrašnjim izgaranjem te u području elektromobilnosti. 

Mate Rimac nije skrivao zadovoljstvo ovim poslovnim potezom: "I za marke Bugatti i za Rimac, SAD je najjače pojedinačno tržište na svijetu pa je važno da održavamo prodajno i vlasničko iskustvo koje dolikuje izvanrednim automobilima koje isporučujemo kupcima. Suradnja s Volkswagenom America omogućit će našoj mreži distributera u SAD-u da se razvije s golemim iskustvom i resursima koji su im dostupni“.