Volkswagen oživio legendarni kombi i obećao serijsku proizvodnju

 Foto: Volkswagen

15 godina je prošlo od premijere koncepta nasljednika legendarnog kombija, a sada je VW prikazao novu inkarnaciju i obećao proizvodnu izvedbu. 
 
Legenda se definitivno vraća. No nemojte očekivati ništa više od sličnosti u detaljima, ipak je gotovo pedeset godina prošlo otkako je VW Type 2 otišao u povijest. U VW-u pritom žele legendu oživjeti kombinirajući moderne tehnologije kojima posebno streme otkako je Dieselgate afera uzela maha. Prevedeno, to znači kako Microbus (koncept) možete zaboraviti, a nova izvedba dolazi iz nedavno ustoličene I.D. obitelji. 
 
I.D. prefiks ujedno znači i električni pogon. Prema službenim podacima radi se o dva elektromotora ukupne snage 374 KS. Performanse su vanserijske, I.D. Buzz uz pomoć pogona na sve kotače uhvati 100 km/h za 5 sekundi i pojuri do limitiranih 160 km/h, a s jednim punjenjem baterija prijeđe čak 600 km. Pritom imajte na umu kako se radi o monovolumenu sa osam sjedala. 
 
 
Posebno zanimljiv je prilagodljivi interijer koji osim prijevoza putnika lako može prevesti i veće komade tereta. Upravljačko sučelje podrazumijeva moderne tehnologije, sveprisutni ekstremno veliki zaslon i dakako kakvu takvu autonomnu vožnju. 
 
U Volkswagenu imaju jasan cilj. Do 2025. godine žele postići godišnju nakladu od milijun električnih vozila, a u duhu "narodnih kola" progovaraju: "Od 2020. godine lansiramo I.D. obitelj, novu generaciju električnih i potpuno povezanih automobila. Ta vozila će biti dostupna milijunima, a ne samo milijunašima."
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.