Volkswagen pokazao električni I.D., model koji će koštati kao dizelski Golf

Foto: Volkswagen

VOLKSWAGEN je na cestu izveo konačnu verziju novog električnog modela.

Milijarde eura utrošene su u razvoj nove I.D. obitelji, u kojoj će upravo prvi model biti najznačajniji. A to je kompaktni I.D. Hatchback čiji je dolazak sada i službeno potvrđen za kraj iduće godine. Točnije, proizvodna izvedba koncepta predstavljenog još 2016. godine, bit će prikazana i prije, a prvi primjerci će s proizvodnih traka sići u studenome.

Međutim, ono po čemu je I.D. poseban nije dizajn, pa ni performanse, već nešto posve drugo. U Volkswagenu kažu da će ovo biti prvi obiteljski automobil s električnim pogonom koji će cijenom moći parirati klasično pogonjenim rivalima. Mnogi mu stoga predviđaju uspješnu budućnost nazivajući ga Golfom novog doba.

Upravo tako, postavljen na MEB platformu novi će I.D. veličinom odgovarati Golfu, bit će komforniji i cijenom uz bok dizelskom kompaktu. Nadalje, pogon je navodno stražnji, i to putem 170 KS snažnog elektromotora, dok autonomija osnovne izvedbe iznosi bar 330 km. Ne trebamo napominjati da će ovaj "Golf za novi milenij" svojim vlasnicima nuditi sve moguće online usluge, ali ne i neke pomodne detalje koji bi previše utjecali na cijenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.