Volkswagen potvrdio: Novi Passat dolazi, evo i kada

Foto: Kolesa.ru, Volkswagen

VOLKSWAGEN Passat napunio je 50 godina, a uskoro će doći novi model.

U Volkswagenu su potvrdili kako će ime Passat ostati prisutno, ali isključivo u Europi. Kao što se otprije nagađalo, nova generacija Passata (B9) nudit će se isključivo u karavanskom izdanju, a to je osobno potvrdio i šef VW-a Thomas Schaefer za Automotive News Europe. Potražnja za klasičnim poslovnim limuzinama je drastično opala, a u tom segmentu koncern će i dalje nuditi tehnološkog blizanca iz Škode – model Superb. 

Zanimljivo je kako je upravo Škoda bila odgovorna za razvoj novog Passata. Premijera Superba dogodit će se do kraja godine, dok ćemo novi Passat moći vidjeti već u rujnu. Po svemu sudeći, Superb i/ili Passat će imati velike šanse da zadrže titule najprodavanijeg modela u segmentu.

Prema dostupnim informacijama, novi će Passat preuzeti dizajnerski potpis Golfa 8, položenija peta vrata i, dakako, digitalni kokpit u kabini s povećim vertikalno orijentiranim zaslonom infotainmenta. Nositelj prodaje mogao bi postati plug-in hibrid. Passat će se sa Superbom proizvoditi u Bratislavi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.