Volkswagenovi roadsteri na čekanju

ČINI se kako je atraktivna trojka iz VW Grupe, odnosno maleni sportski coupe modeli sa središnje smještenim motorima i pogonom na stražnje kotače, takoreći stavljena na led. Riječ je o automobilima za koje se trenutno upotrebljavaju nazivi VW Bluesport, Audi R4 (R5) i Porsche 550 i koji su prema ranijim izvještajima trebali skoro početi pristizati na tržište.

No, čini se kako ipak do daljnjega ništa od toga. Porscheov šef Matthias Müller je u svom posljednjem intervjuu izjavio kako bi "jeftiniji ulazni model mogao poljuljati vrijednost branda" te kako bi "možda trebali pričekati novu generaciju kupaca prije nego krene prodaja malenog roadstera". Inače, ovaj je model trebao biti svojevrsni nasljednik Porsche 550 i navodno se na tržištu pojaviti 2014.

U Audiju su se počeli premišljati oko prostora. U ponudi će i dalje ostati TT, a krajem 2013. možemo očekivati i novu generaciju modela R8, pa se postavlja pitanje ima li Audi dovoljno prostora za još jedan sportski automobil u svojoj ponudi. Posebno za model čijim razvojem upravlja Porscheov dio VW grupacije.

U Volkswagenu su pak zabrinuti prodajom, odnosno trenutna ispitivanja tržišta im kazuju kako za produkcijsku verziju konceptnog Bluesporta, koji je isprva i najavio cijelu ovu priču s tri manja sportska modela, nema dovoljno zainteresiranih kupaca da bi se projekt razvoja i proizvodnje isplatio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.