Volvo najavio V40 Cross Country

ŠVEDSKI će proizvođač na predstojećem pariškom auto salonu predstaviti Cross Country izvedbu modela V40, modela koji će biti izravna konkurencija BMW-u X1 i sličnim premium vozilima.

Tzv. soft-roader će biti ulazni model u avanturističkoj ponudi Volva, a u prodaji bi se trebao naći već do kraja ove godine. Cross Country (ili XC) se temelji na standardnom hatchbacku s petorim vratima, a osnovne vizualne razlike su povišena podnica (+40 mm) koja je sada na visini od 173 mm, te zaštitni tzv. body kit podvozja i novi branici. Promjena interijera su još manje, odnosno činit će ju tek jedna nova boja interijera.

Iako je riječ modelu koji "naglašava" off-road sposobnosti samo bi izvedba pokretana 2.5 T5 motorom snage 255 KS, koji je uparen sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem, trebala imati standardni pogon na sva četiri kotača. Ostatak, odnosno 1,6-litreni benzinac (T4 180 KS) i tri dizelske verzije (1.6 D2 115 KS, 2.0 D3 150 KS, 2.0 D4 177 KS) imat će pogon na prednje kotače.

Spomenuti ostatak motorizacije će standardno biti uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok će automatski biti opcijski (osim kod D2). Vrijedi spomenuti i kako svi motori standardno dolaze sa stop-start sustavom.

Očekuje se kako će cijena Cross Countrya biti za oko 3.000 eura viša u odnosu na standardnu verziju s istom motorizacijom i opremom. Vrijedi li tih novaca najbolje će pokazati odaziv tržišta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.