Volvo V40 spreman za novi uzlet

NAKON nebrojenih špijunki, Volvo nam je napokon i službeno predstavio svoj novi model, V40. Novitet će prvi javni nastup imati na predstojećem ženevskom auto salonu i zatim se uključiti u borbu za naklonost kupaca u kompaktnom premium segmentu.

Pod poklopcem motora će nalaziti po tri dizelska i benzinska pogonska stroja. Radi se o 4-cilindričnom turbo benzincu obujma 1,6 litara snage 155 i 185 KS te 5-cilindričnom turbo motoru snage 255 KS. Dovoljno je reći da će s potonjim V40 ubrzavati do 100 km/h za 6,5 sekundi. Nadalje, tu su dizelski 2,0 5-cilindrični turbo motor snage 155 i 180 KS te ekonomični 4-cilindrični 1,6 snage 115 KS.

Potpuni tehnički detalji će biti uskoro objavljeni, no za sada znamo kako će sve izvedbe biti opremljeni stop-start sustavom i sustavom regenerativnog kočenja te će kupci moći izabrati između ručnog i automatskog mjenjača.

Volvo ima dugu i bogatu tradiciju vrhunske sigurnosti, pa će i V40 biti vrhunski opremljen. To uključuje i novi sustav prepoznavanja pješaka s potpunim automatskim kočenjem i sustavom izbjegavanja sudara pri brzinama ispod 50 km/h, kao i pješački zračni jastuk.

Proizvodnja će započeti u svibnju ove godine u belgijskoj tvornici u Ghentu. Volvo planira godišnju prodaju od 90.000 primjeraka od čega bi 85% trebalo završiti na europskim tržištima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.