Vozio ga je Mike Tyson, a sad može biti vaš: Prelijepi Ferrari F50 ponuđen na aukciji

 Foto: RM Sotheby's

FERRARI F50 je jedan od najpoželjnijih modela talijanskog proizvođača na aukcijama, a redovito postiže cijenu veću od dva milijuna USD. 
 
Nimalo čudno, jer F50 je prava kolekcionarska poslastica. Proizveden u svega 349 primjeraka, ovaj  bolid se proizvodio od 1995. do 1997. godine, a i u današnjim mjerilima je vraški brz automobil. 100 km/h uhvati za 3,7 sekundi, što i ne čudi sa obzirom na središnje postavljen 4,7 V12 motor sa čak 520 KS pristigao iz Formule 1. Prerađeni motor vrti se i do 10.000 o/min, a prema riječima sretnika koji su vozili F50 to je najbliže Formuli 1 što možete iskusiti na javnoj prometnici. 
 
 
Od 50 primjeraka koji su otišli "preko bare" ovaj je zasigurno najposebniji. Osim što ima tek nešto više od 9.000 km iza sebe automobil je bio u vlasništvu nekadašnjeg boksačkog šampiona Mikea Tysona, koji ga je kupio novog. Automobil je u besprijekornom stanju, s Ferrari Classiche certifikatom i samo jednim neoriginalniim dijelom - ispušnim sustavom. 
 
RM Sotheby's očekuje da će automobil postići cijenu od bar 2,3 milijuna USD napominjući kako je prošle godine crni primjerak postigao cijenu od nevjerojatnih 3 milijuna USD.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.