Ako tražite uzbudljivi triler na Netflixu, pogledajte što Stephen King preporučuje

Foto: EPA/Screenshot: Youtube/Netflix

STEPHEN King, američki spisatelj koji je prozvan "kraljem horora", aktivni je korisnik društvenih mreža putem kojih svojim fanovima ponekad daje preporuke za filmove i serije. Autor Isijavanja je tako jednom prilikom svojim fanovima preporučio Netflixov film koji ga podsjeća na djela Patricije Highsmith i Ruth Rendell. 

Patriciju Highsmith najbolje znamo po kriminalističkim romanima o karizmatičnom serijskom ubojici Thomasu Ripleyju. Njena djela su adaptirali brojni poznati redatelji, od Alfreda Hitchcocka do Todda Haynesa. Ruth Rendell je također pisala kriminalističke romane i trilere, a najpoznatija je po romanima koji prate fiktivnog lika, inspektora Wexforda. 

"U potrazi ste za zanimljivim trilerom koji podsjeća na djela Ruth Rendell i Patricije Highsmith? Pogledajte I Came By na Netflixu. Obavit će posao", napisao je King na svom X profilu. 

 

I Came By je britanski kriminalistički triler koji je režirao Babak Anvari i u kojem glavne uloge igraju George MacKay, Percelle Ascott, Kelly Macdonald i Hugh Bonneville. Film prati mladog uličnog umjetnika koji u slobodno vrijeme crta grafite po kućama bogatih građana Londona. No sve se promijeni kada tijekom jednog od svojih izleta otkrije mračnu tajnu uglednog suca. 

I Came By je premijerno prikazan u kolovozu prošle godine na streaming platformi Netflix, gdje je i danas dostupan. Kritičari Rotten Tomatoesa su filmu dali ocjenu 5.7/10, dok na IMDb-ju ima ocjenu 6.2/10.