Ako volite Prijatelje, onda bi vam se mogle svidjeti ove serije

Screenshot: YouTube

I 20 godina nakon završetka emitiranja, popularna šestorka iz serije Prijatelji nasmijava generacije mladih i starih. Mnogi fanovi kažu kako seriju više neće moći gledati na jednak način nakon smrti Matthewa Perryja, koji je utjelovio Chandlera Binga.

Prijatelji su u Hrvatskoj dostupni putem streaming servisa HBO Max, a mi smo izdvojili još nekoliko naslova koji su dostojna zamjena za Prijatelje. U našoj zemlji su dostupni putem Netflixa.

Seinfeld

Devet sezona ove kultne serije svakom sljedećom epizodom će vas nasmijati još više. Radnjom prati avanture grupe prijatelja koja živi u New Yorku. Mnogi smatraju da je serija redefinirala žanr televizijske komedije kroz svojih 180 epizoda. Ne samo to, fanovi vjeruju da humora kakav je bio u Seinfeldu danas teško mogu pronaći. Glavne uloge pripale su Jerryju Seinfeldu, Juliji Louis-Dreyfus, Michaelu Richardsu i Jasonu Alexanderu.

Gilmoreice

Jedna od najboljih televizijskih serija također je savršena zamjena za Prijatelje. Emitirala se punih sedam sezona i radnja se vrti oko odnosa između majke i njene tinejdžerske kćeri koje žive u Stars Hollowu. Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Keiko Agena i Kelly Bishop svojim vas likovima neće prestati nasmijavati tijekom gledanja njihovih životnih avantura.

U mojoj ulici

Četvero prijatelja iz Los Angelesa kreće u srednju školu te njihov odnos bude stavljen na kušnju nakon toga. Suočit će se s brojnim izazovima, a jedan od njih je pokušaj izbavljivanja jednog od prijatelja iz bande. Serija ima četiri sezone i u njoj glume Sierra Capri, Jason Genao, Brett Gray i Diego Tinoco.

Neuništiva Kimmy Schmidt

Pet sezona ove serije prate mladu djevojku koja se spasi iz kulta sudnjeg dana i odlučuje započeti novi život u New Yorku. Sada se mora snaći u svijetu za koji je mislila da više ne postoji. Ellie Kemper utjelovila je Kimmy Schmidt te se uz nju još pojavljuju Jane Krakowski, Tituss Burgess i Carol Kane.

Friends From College

Grupa prijatelja koja je završila fakultet nađe se 20 godina nakon promocije. Ova komedija bavi se istraživanjem prijateljskih odnosa koji su nekada davno ušli u sferu romantičnih. Prijatelji otkriju kako im godine ipak nisu pomogle u tome da ti osjećaji splasnu. Glumačku postavu predvode veterani komedije Keegan-Michael Key (Key & Peele) i Cobie Smulders (Teorija velikog praska).

Crashing

Unatoč tome što ima samo jednu sezonu, ovu britanska komediju također možete pogledati jer u nekim segmentima podsjeća na Prijatelje. Radnjom prati šestero prijatelja u 20-im godinama koji u zamjenu za nižu stanarinu počnu raditi kao čuvari velike i napuštene bolnice. Bez obzira na to što ne žive u stanovima kao šestorka iz Prijatelja, seriji ne manjkaju trenuci romantičnosti.

Great News

Ambiciozna producentica vijesti na kabelskoj televiziji suočava se s problema kad njezina nametljiva majka počne raditi kao stažistica na istoj emisiji. Iako ima samo dvije sezone, jer ju je NBC otkazao nakon ne baš velikog zanimanja publike, uspijeva prikazati kako odnos majke i kćeri može (ne)funkcionirati. Posjeduje duh Prijatelja pa je vrijedi pogledati ako ste fan popularne šestorke.

Lovesick

Prava komedija za one koji takve serije vole gledati i dovoljno da vas zabavi jer ima tri sezone. Dylan (Johnny Flynn) otkriva da je dobio spolno prenosivu bolest i odlučuje se javiti svakoj ženi s kojom je imao spolne odnose. U tome mu pomaže najbolji prijatelj Luke (Daniel Ings) te njih dvojica počinju kontaktirati svaku djevojku s kojom je Dylan bio kako bi im prenijeli lošu vijest.

One Day At a Time

Serija kroz četiri sezone prati tri generacije kubansko-američke obitelji koja živi pod istim krovom. Baka starog kova pomaže svojoj kćeri, koja je bivša vojnikinja i upravo se rastavila, u odgajanju njenih dvoje unuka. Serija na humorističan način prikazuje izazove s kojima se suočavaju kubanske obitelji, što su obožavatelji najviše pohvalili.

Master of None

Tvorci serije Aziz Ansari i Alan Young osmislili su ovu dramsku komediju koja prati život 30-godišnjeg glumca Deva u New Yorku. On zajedno sa svojim prijateljima pokušava balansirati ljubav i društvena pitanja. Uloge su pripale Ansariju, Ericu Warenheimu, Leni Waithe i Noel Wells. Tri sezone i 25 epizoda itekako vas mogu zadržati prikovanima za male ekrane.

>> Video sa snimanja legendarne scene Prijatelja postao viralan nakon Perryjeve smrti

>> Matthew Perry jednu je ulogu volio više od Chandlera Binga

>> KVIZ Koliko dobro poznajete lik Chandlera Binga?

>> Evo koliko je Matthew Perry zarađivao u Prijateljima