Al Pacino i Jessica Chastain glume u adaptaciji poznatog Shakespeareovog djela

Foto: EPA

OSKAROVCI Al Pacino i Jessica Chastain predvode zvjezdanu glumačku postavu nadolazeće filmske adaptacije drame Kralj Lear, zvane Lear Rex, koju je napisao William Shakespeare, potvrdio je Deadline.

U filmu će glumiti oskarovka Ariana DeBose, dobitnici Emmyja Rachel Brosnahan i Peter Dinklage, Lakeith Stanfield, koji je nominiran za Oscara, Chris Messina, Ted Levine, Danny Huston, Matthew Jacobs, Rhys Coiro i Stephen Dorf.

Film piše i režira Bernard Rose, redatelj filmova Candyman i Anna Karenina, a producira ga Barry Navidi, kojem je ovo peti put da surađuje s Pacinom.

Pacino će utjeloviti kralja Leara

U filmu Lear Rex, Pacino će utjeloviti kralja Leara koji ima tri kćeri: Goneril (Chastain), Regan (Brosnahan) i Cordeliju (DeBose). Lear se povlači s prijestolja i, kako bi izbjegao buduće ratove, odluči podijeliti svoje kraljevstvo na tri dijela koja će naslijediti njegove kćeri.

Umjesto da kraljevstvo podijeli ravnomjerno, Lear svojim kćerima predloži natjecanje: ona koja mu pokaže najviše ljubavi, dobit će najviše zemlje. Pohlepne Goneril i Regan odmah počinju laskati svome ocu, a Cordelija, koja ga iskreno voli, izbačena je s dvora jer ne želi sudjelovati u natjecanju. No, čim dobiju moć, Goneril i Regan ignoriraju svog oca, što ga mentalno uništi.

"Izuzetno je uzbudljivo što sam dobio priliku raditi s ovim izvanrednim glumačkim ansamblom koji su okupili Al, Barry i Sharon kako bi se uhvatili u koštac s ovom radikalnom, ali pristupačnom adaptacijom Shakespeareove najveće drame", izjavio je redatelj i scenarist Bernard Rose.

Trenutno nije poznato kada počinje snimanje filma Lear Rex niti je poznato kada će imati premijeru. Na filmu rade produkcijske kuće Dali Films i Westman Films.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.