Amazon otkrio datum izlaska postapokaliptične serije bazirane na popularnoj videoigri

Foto: Facebook/Amazon Prime Video

AMAZON je objavio datum izlaska postapokaliptične serije Fallout bazirane na istoimenom serijalu videoigara koji je kreirao studio Bethesda. 

Serija će imati premijeru 12. travnja 2024. godine, a bit će prikazivana na Amazonovoj streaming platformi Prime Video. 

Serija je smještena u dalekoj budućnosti, u svijetu u kojem je došlo do nuklearnog holokausta zbog rata između svjetskih velesila, SAD-a i Kine, koje su se borile za resurse. Mali udio stanovništva koji je uspio preživjeti nuklearni rat živi u bunkerima nazvanima Trezori (Vaults), kako bi se zaštitio od radijacije, mutanata i raznoraznih bandi koje haraju svijetom. 

Fallout | Prime Video

PLEASE REMAIN CALM. An Important Dated Message Brought to You By Your Friends at Prime Video.

Posted by Amazon Prime Video on Monday, October 23, 2023

Serija prati jednog od stanovnika Trezora 33, kojeg je utjelovio Walton Goggins, glumac kojeg smo mogli vidjeti u sporednim ulogama u filmovima Predatori, Ant-Man and the Wasp i Odbjegli Django. Uz Gogginsa, u seriji će glumiti Ella Purnell, Kyle MacLachlan, Xelia Mendes-Jones i Aaron Moten.

Seriju Fallout su kreirali supružnici Lisa Joy i Jonathan Nolan, tvorci znanstvenofantastične hit serije Westworld. Joy i Nolan su također izvršni producenti serije, uz Todda Howarda i Jamesa Altmana iz Bethesde i Athene Wickham iz Kilter Filmsa.