Radio je u luksuznom dućanu, a bio beskućnik. Danas je zvijezda Netflixa i BBC-ja

Foto: Instagram

NCUTI GATWA, britanski glumac podrijetlom iz Ruande, izabran je za novog glavnog lika popularne BBC-jeve znanstvenofantastične serije Doctor Who, i to kao prvi doktor koji nije bijelac. Gatwa ima 29 godina, a najpoznatiji je kao zvijezda Netflixove serije Spolni odgoj (Sex Education). Međutim, ni njemu nisu uvijek cvjetale ruže, a neko je vrijeme, kako je prije 2 godine priznao časopisu The Big Issue, bio beskućnik.

"Ja sam iz Škotske, a u London sam preselio kad sam imao 21 godinu. Stalno sam radio, čak i na nekim pristojnim mjestima. Godinu dana sam proveo u kazalištu Globe, radio sam i u kazalištu Nkeehigh", rekao je glumac 2020. godine.

"Ali čovjek se mora prehraniti, moraš ići na posao, plaćati stanarinu, režije, putovati na posao, i činilo mi se da ne mogu to sve izdržati. Morao sam preseliti na drugu lokaciju i odjednom se sve urušilo", priznao je Gatwa.

Prodavao je parfeme za 60 tisuća kuna

"Pet mjeseci prije Spolnog odgoja spavao sam na kaučima svojih prijatelja. Nisam imao vlastiti smještaj. Bio sam beskućnik. Jedino me činjenica da sam imao prijatelje spasila od toga da ne spavam na ulici", podijelio je s čitateljima svoju priču o počecima svog života u Londonu.

Rekao je i kako mu je život, prije nego što je počeo glumiti u Netflixovoj seriji, bio puno drugačiji. Ispričao je i kako mu je, kad je išao na audiciju, prijatelj morao posuditi 100 kuna kako bi imao za prijevoz. Osim toga, spomenuo je i kako je radio u luksuznoj trgovini Harrods: "Promatrao sam ljude i mislio kako su sretni što imaju krov nad glavom. A onda bih otišao na posao i prodavao parfeme za 60 tisuća kuna."