Brad Pitt je ulogu u svjetskom hitu iz 2000-tih nazvao razočaranjem

Foto: EPA

UNATOČ činjenici da je danas svjetski poznata zvijezda, Brad Pitt nije lišen razočaravajućih izvedbi u filmovima. Ovaj Oscarom nagrađeni glumac, koji je stekao svoju slavu zahvaljujući suradnjama s priznatim redateljima, kao što su David Fincher i Ridley Scott, još od ranih 90-ih, naveo je koji film nije ispunio njegova očekivanja. Naime, Pitt je svoju izvedbu u epskom filmu Troja, iz 2004. godine, nazvao osobnim razočaranjem, donosi Far Out Magazine. 

 

"Nisam se mogao maknuti iz sredine kadra. To me izluđivalo. Razmazio me rad s Davidom Fincherom. Da se razumijemo, ovo nije napad na Wolfganga Petersena; njegov film Das Boot je jedan od najboljih filmova svih vremena. Ali Troja je negdje tijekom snimanja postala komercijalizirani film. Svaki kadar je govorio: ‘Ovdje je heroj!’ Filmu je nedostajala tajnovitost", izjavio je glumac o snimanju Troje. "Tad sam odlučio da ću raditi samo na kvalitetnim pričama."

Troja je bila komercijalni hit, zaradila je preko 497 milijuna dolara na budžetu od oko 175-185 milijuna dolara, a uz to je dobila i nominaciju za Oscara, ali Pitt nije bio zadovoljan.

"Troja me natjerala na razmišljanje i potaknula da slijedim svoj instinkt. Radio sam na Troji jer sam odustao od jednog drugog filma, a morao sam snimiti nešto za studio. Odlučili su me staviti u Troju. Snimanje tog filma nije bilo loše iskustvo, ali film nije išao u smjeru u kojem sam htio da ide. I ja sam radio greške u filmu", rekao je glumac, prisjećajući se prošlosti. 

Posljednji film u kojem smo imali priliku gledati Pitta bio je Babylon. Glumac trenutno radi na filmu Wolves, koji ujedno i producira.