Brando je prijetio da će odustati od Kuma ako producenti zaposle ovog glumca

Screenshot: Youtube/Paramount Pictures

PREMDA je do 1970. već bio renomirani glumac, s jednim Zlatnim globusom i jednim Oscarom iza sebe, Marlon Brando u to vrijeme nije bio najtraženija osoba u Hollywoodu. Poznat po kašnjenju na filmske setove, zaboravljanju tekstova i problematičnom ponašanju, Brando je bio pravi izazov mnogim redateljima. 

No, unatoč svim manama, on je bio prvi izbor studiju Paramount Pictures i producentu Alu Ruddyju kada su birali glumca za ulogu Vita Corleonea u kriminalističkoj drami Kum, redatelja Francisa Forda Coppole, a kako bi ga pridobili bili su spremni udovoljiti svim njegovim zahtjevima. 

Prema Collideru, Brando nije bio problematičan na setu Kuma, ali producente je tražio da ni u kojem slučaju ne zaposle Burta Reynoldsa. Coppola je smatrao da je mladi Reynolds, koji je do tada glumio u serijama Gunsmoke, Hawk i Dan August, savršen izbor za ulogu Michaela Corleonea, no Brando se protivio njegovom odabiru do te mjere da je prijetio otkazom ako producenti zaposle Reynoldsa. 

Screenshot: YouTube/ET

Reynolds je godinama kasnije, u intervjuu s Andyjem Cohenom za Watch What Happens Live, otkrio da su glasine o tome da Brando nije htio raditi s njim na Kumu bile točne. "Osjećao sam se polaskano jer ga je sve to uzrujalo", rekao je tada Reynolds. 

Michaela Corleonea je utjelovio tada nepoznati Al Pacino, no Reynolds nije požalio što se nije pojavio u Coppolinoj drami. Svoju karijeru je okrenuo u potpuno drugom smjeru i zahvaljujući raznim komedijama i akcijskim hitovima, kao što su White Lightning, Deliverance i Smokey and the Bandit, postao je jedan od najtraženijih glumaca 70-ih. 

Pročitajte više