Četiri filma za one koji žele gledati nešto drugačije

Foto: Press

PICKBOX NOW prvi je streaming servis u regiji koji se oduvijek isticao drugačijim sadržajima i najpristupačnijom cijenom u odnosu na konkurenciju. Odskače upravo zahvaljujući vrhunskoj ponudi europske produkcije; očekuje vas najbolje od britanskih, skandinavskih, španjolskih, francuskih i drugih serija europske produkcije, kao i hvaljeni filmski hollywoodski klasici i europski noviteti s titlovima i bez reklama.

Streaming Europe još je jedan interesantan projekt koji Pickbox NOW donosi u suradnji s drugima streaming servisima diljem Europe. Odlična zajednička ideja europskih streamera ima za cilj dovesti najbolje europske filmove koji su se inače većinom prikazivali samo na festivalima.

U sklopu ovog projekta, Pickbox NOW donosi filmove europske produkcije hrvatskoj publici, koji odišu europskom jedinstvenošću i kvalitetom. Predstavljamo novi val filmova koji su tek stigli na Pickbox NOW i koje možete gledati odmah!

Spašavanje mrtvih (Saving One Who Was Dead)

Češki film Spašavanje mrtvih vodi nas na duhovno putovanje na mjesta na koja je čovjeku rijetko dopušteno. Radnja se vrti oko majke i sina koji se iznenada suočavaju s očevom bolešću. Naime, nakon teškog moždanog udara, on pada u komu, a liječnici im ne daju puno nade.

Film je inspiriran stvarnim događajima i iskustvom redatelja Václava Kadrnke: "Tijekom ljeta 2016. moj otac je doživio teški moždani udar. Bez obzira na tjeskobu po kojoj pamtim te dane, bilježio sam što se sve događalo. Vodio sam bilješke i pokušavao prikazati slike, zvukove i emocije oko i unutar nas."

Osamdeset pisama (Eighty Letters)

Češki film Osamdeset pisama još je jedan autobiografski film Václava Kadrnke koji se temelji na sjećanju redatelja i sačuvanih prepiska njegovih roditelja. Priča se odvija u Čehoslovačkoj 1987. Otac je pobjegao u Englesku, a majka i sin planiraju napustiti zemlju kako bi se ponovno ujedinili s njim. Muž, žena, dijete – čak i na daljinu su i dalje zajedno, ali prisilni raspad bilo koje obitelji je nenormalna situacija. Događaji u filmu promatraju se iz dječakove perspektive, a priča se odvija u jednom danu.

Htio sam uhvatiti malo tišine unutar suvremenog kulta ružnoće, buke i neugodnih efekata. To je intiman film, namjera mi je bila snimiti nekoga tko je voljen i pokušati dočarati njegovu tugu, koji je tiha i mirna, kao moj film. I bez kraja", rekao je redatelj filma.

Noć duhova (Ghost Night)

Vrlo zanimljiv talijanski triler Noć duhova film je o Tareku, tinejdžeru koji ima sedamnaest godina i na putu je k prijateljima, ali prije nego što im se pridruži, mora ispuniti 'zadatak' i nabaviti opijate.

Dječak kupuje stvari u mračnom parku, ali shvati da ga je netko vidio: policajac u civilu sjedi u autu. Mogao bi mu jednostavno oduzeti ilegalne opijate, malo ga zastrašiti i onda ga pustiti ili bi ga mogao odlučiti odvesti u postaju i nazvati njegove roditelje. Međutim, on u konačnici odlučuje nešto sasvim neočekivano: kaže mladiću da uđe u auto i upali motor. Kamo ga želi odvesti? Policajac je dvosmislen, tajanstven. Što želi od tinejdžera? Policajac ga tjera da ostane s njim cijelu noć, vozeći se naokolo naizgled besciljno, zaustavljajući se prvo na jednom mjestu, pa na drugom. Napeti triler mogao bi vas dovesti do ruba neizvjesnosti.

Mali križar (Little Crusader)

Češki film Mali križar osvojio je nagradu za najbolji film na internacionalnom filmskom festivalu u Karlovy Varyma. Jedinstvena filmska priča bilježi unutarnji sukob oca koji se miri s nestankom svog sina. U fokusu priče je Borek koji traži svog nestalog sina. Zanesen pričama o dječjim križarskim ratovima, mali Jan je pobjegao od kuće. Borekov križarski pohod je putovanje u vlastitu podsvijest, gdje je prisiljen suočiti se sa svojim najvećim strahom.

Kako gledati Pickbox NOW?

Pickbox NOW možete aktivirati kao samostalni streaming servis i gledati ga putem računala, mobitela i tableta, na Smart TV-u preko aplikacije ili castanjem koristeći Chromecast. Dostupan je i putem najvećih regionalnih operatera kroz predefinirane pakete ili dodatnu naplatu. Više o prvom streaming servisu u regiji otkrijte ovdje!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.