Christopher Nolan izjavio je da je ovaj japanski film “nevjerojatan”

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Toho

CHRISTOPHER Nolan pohvalio je japanski blockbuster Godzilla Minus One tijekom nedavnog intervjua s redateljem Takashijem Yamazakijem, piše IndieWire.

Yamazaki je prošle godine režirao 37. kaiju film u franšizi Godzilla, koji je postao svjetski hit i zaradio više od 100 milijuna dolara. Osim toga, film je ove godine osvojio Oscara za najbolje specijalne efekte.

"Pogledao sam Godzilla Minus One i mislim da je to nevjerojatan film", izjavio je Nolan u intervjuu. "Jako je uzbudljiv, a uz to sam primijetio da je u duhu tvog ranijeg filma, The Eternal Zero. Problemi vezani uz glavnu priču imaju dubinu, iako je glavna priča vezana uz Godzillu, a priča je također zabavna i uzbudljiva. Isto tako, likovi imaju prekrasnu dubinu, a tu je i odličan osjećaj za povijest koji stvarno cijenim."

Nolan je pričao o filmu Godzilla Minus One tijekom promocije filma Oppenheimer, koji u Japan stiže krajem ožujka. Dok Oppenheimer priča o nastanku atomske bombe, Godzilla se bavi posljedicama korištenja nuklearnog oružja.

Yamazaki je upitao Nolana što misli o ideji da on snimi odgovor na Oppenheimera i pokaže japansku stranu priče. Nolan mu je na to dao svoj blagoslov, rekavši da ne postoji bolji redatelj za takav projekt, te je dodao da ga zanima što će Yamazaki raditi u budućnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.