Christopher Nolan odbija pogledati ovaj film. Ima dobar razlog za to 

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Warner Bros.

CHRISTOPHER Nolan je danas jedan od najtraženijih holivudskih redatelja i teško je zamisliti da ga ijedan studio može odbiti, ali prije 20-ak godina situacija je bila znatno drugačija.

Prije nego što se proslavio blockbuster trilogijom Vitez tame, redatelj je početkom 2000-ih radio na scenariju za biografski film o ekscentričnom milijarderu Howardu Hughesu, koji je svojedobno bio jedna od najutjecajnijih i najbogatijih osoba na svijetu.

Nolan je uložio veliki trud u pisanje scenarija za biografski film, a u ulozi Howarda Hughesa htio je vidjeti Jima Carreyja, za kojeg je rekao da je rođen za tu ulogu.

Martin Scorsese je u to vrijeme radio na Avijatičaru

No, Martin Scorsese je istovremeno radio na svom biografskom filmu o Hughesu, nazvanom Avijatičar, u kojem je glavnu ulogu igrao Leonardo DiCaprio. Budući da je Scorsese iza sebe imao niz uspješnih filmova, a Nolan je još bio zvijezda u usponu, Warner Bros. je odlučio odbaciti Nolanov projekt jer mu nisu bila potrebna dva filma o Hughesu.

 

Prema IndieWireu, slavnog redatelja je to toliko pogodilo da je svom čestom suradniku Leonardu DiCapriju rekao kako nema nikakvu namjeru pogledati Avijatičar.

"Bio sam osjetljiv jer nisam uspio napraviti nešto u što sam uložio toliki trud", rekao je Nolan o svom neostvarenom projektu.

Unatoč lošem iskustvu, redatelj Interstellara izvukao je nešto pozitivno iz cijele situacije. Tijekom promoviranja ovogodišnjeg hita Oppenheimer, Nolan je rekao kako mu je scenarij za film o Hughesu bio od velike pomoći kada je pisao scenarij za Oppenheimera.

"Moj film o Howardu Hughesu nikad nije snimljen jer sam ga pisao u isto vrijeme kada je Scorsese radio svoj film. Ali scenarij sam prepravljao sve dok nisam bio potpuno zadovoljan, što mi je dalo u uvid u to kako izdvojiti važne dijelove nečijeg života i kako prikazati nečiji život na tematski način, tako da film postane više od skupa manjih dijelova", objasnio je Nolan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.