Creed 3, The Mandalorian i Slowthai: Što ćemo ovog tjedna gledati, igrati i slušati

Foto: Press

BUDUĆI da je gotovo nemoguće pohvatati što se sve pojavilo i gdje, odlučili smo uvesti ove male vodiče koji će vam pomoći da se snađete u sve neprohodnijem svijetu zabave.

Naravno, neće to biti posebno opširni pregledi, ali uvijek ćemo se truditi izdvojiti ono najzanimljivije.

FILMOVI

Creed 3

Datum: 2. ožujka
Glume: Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Jonathan Majors

Treći nastavak sportske drame ovog se puta u potpunosti odvojio od franšize Rocky koja ga je stvorila, a izostanak Stallonea i ubačeni elementi trilera očito su odlično sjeli i kritičarima koji su filmu dali mahom pozitivne ocjene.  

 

Uzimam, možda

Datum: 2. ožujka
Glume: Mezi Atwood, Luke Brace, Richard Gere, Diane Keaton...

Nitko ne očekuje čuda od ove romantične komedije, a generalno ne očekujemo previše ni od samog žanra romantičnih komedija. Pogotovo zato što se radi o još jednoj komediji u kojoj probleme budućem bračnom paru stvaraju njihovi roditelji.

SERIJE

The Mandalorian (Treća sezona)

Datum: 1. ožujka
Glume: Pedro Pascal, Giancarlo Esposito, Carl Weathers...
Servis: Disney+

Pedro Pascal proživljava apsolutno najbolji period u karijeri, a nakon što je svijet podivljao za The Last of Us, vraća se i trećom sezonom Disneyjeve hit serije The Mandalorian.

 

Chris Rock: Selective Outrage

Datum: 4. ožujka
Servis: Netflix

Jedan od najboljih stand-up komičara svih vremena odlučio je snimiti novi specijal, a posebnost ovog nastupa je to da će biti prvi stand-up koji će biti globalno streaman. Uzmemo li u obzir Rockov status i činjenicu da je ovo njegov prvi veliki nastup nakon prošlogodišnjeg okršaja s Willom Smithom, pretpostavljamo da će se raditi o specijalu koji će izazvati gomilu reakcija.

Daisy Jones & the Six

Datum: 3. ožujka
Glume: Riley Keough, Sam Claflin, Camila Morrone
Servis: Prime

Miniserija koja prati uspon izmišljenog rock banda tijekom ludih sedamdesetih, kao i losangelešku scenu i sve ludosti i razvrat koji su dolazili sa statusom rock bogova.

 

Carnival Row - 2. sezona

Datum: 3. ožujka
Glume: Orlando Bloom, Cara Delevingne, Simon McBurney
Servis: Prime

Druga sezona fantasy serije o detektivu koji ulazi u vezu s vilenjakinjom koja pripada skupini čarobnih bića koja pokušavaju preživjeti u opresivnom svijetu ljudi, a zajedno pokušavaju istražiti mračnu zavjeru. Je li serija dobra? Ne posebno. Je li zabavna? Apsolutno.   

IGRE

Destiny 2: Lightfall

Datum: 28. veljače
Žanr: FPS
Platforme: PS 4/5, Xbox One/SS/SX, PC

Sedma ekspanzija za popularnu Bungiejevu futurističku pucačinu donosi novi sadržaj za baznu igru, nove misije, lokacije, mape, opremu, oružje i raidove, a to je gomila sadržaja koja će definitivno zadovoljiti vječno gladne fanove.

 

Wo Long: Fallen Dynasty

Datum: 3. ožujka
Žanr: Akcijski RPG
Platforme: PS 4/5, Xbox One/SS/SX, PC

Dugoočekivani RPG iza kojeg stoji Team Ninja, japanski razvojni tim koji nam je dao klasike kao što su Dead or Alive, Nioh, Hyrule Warriors i Ninja Gaiden. Ovog puta smo u ulozi bezimenog vojnika koji se bori protiv čudovišta i demona u fantasy svijetu.

Scars Above

Datum: 28. veljače
Žanr: SF akcijska avantura iz trećeg lica
Platforme: PS 4/5, Xbox One/SS/SX, PC

Srpski Mad Head Games skupio je više nego dobre početne ocjene za svoju SF akcijsku avanturu koja će napokon ugledati svjetlo dana. Prema onome što smo imali prilike vidjeti, izgleda obećavajuće, a uz kvalitetno svemirsko napucavanje trebali bismo dobiti i kvalitetnu priču.  

 

ALBUMI

Kali Uchis - Red Moon In Venus

Datum: 3. ožujka
Žanr: R&B

Kali Uchis jedna je od talentiranijih i zanimljivijih novih predstavnica žanra, a o novom albumu rekla je da je većina pjesama napisana i snimljena u vrijeme pandemijskog lockdowna. Sudeći prema najavama, bit će ovo album o "gorućoj želji, prekidima i iskrenosti", ali i pun astrološkog trabunjanja.  

Slowthai - Ugly

Datum: 3. ožujka
Žanr: Grime/punk-rap

Hvaljeni britanski reper vraća se trećim albumom koji je najavio s dva dobro prihvaćena singla - Selfish i Feel Good, a s obzirom na sve što smo dosad čuli od 28-godišnjeg repera, očekujemo još jedan sirov i iskren album.