Dave Bautista otkrio razlike između snimanja Dine i Marvelovih filmova

Screenshot: YouTube/Warner Bros/Marvel Entertainment

DAVE Bautista je u nedavnom intervjuu za GameSpot progovorio o svom iskustvu s filmskog seta Dine, redatelja Denisa Villeneuvea, u usporedbi s Marvelovim filmovima u kojima je glumio superheroja Draxa. 

Iako se bivšoj hrvačkoj zvijezdi jedna stvar više svidjela na setu Dine, Bautista je zahvalan na prilikama koje mu je pružila suradnja s Jamesom Gunnom u Marvelovim Čuvarima galaksije. 

Bautista je rekao da mu je Zoe Saldana savjetovala da bude jako izbirljiv pri odabiru redatelja s kojima će raditi, što je dovelo do suradnje s Jamesom Gunnom.

via GIPHY

"Uzeo sam njezin savjet k srcu i počeo sam tražiti redatelje kao što su M. Night, Denis, Rian Johnson i James Gunn. James Gunn je zapravo bio prvi veliki redatelj s kojim sam radio. Otada sam napredovao. On je bio korijen svega. Mislim da je tako sve započelo, uz Jamesa Gunna."

I Dina i Marvelov filmski svemir imaju visoke filmske budžete, ali na različite načine pristupaju snimanju svojih materijala.

"Radio sam na sedam Marvelovih filmova, tako da je moje iskustvo s njima različito; svaki film je bio različit. No, puno puta se dogodilo da sam na setu morao glumiti uz tenisku lopticu, ispred green screena; bilo je puno situacija u kojima sam morao koristiti maštu. Nisam imao takvo iskustvo svaki put, ali većinu vremena je bilo tako", rekao je Bautista.

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

"Na setu Dine, za nas su stvorili cijeli svijet, bilo je puno filmskih setova. Nisam se trebao toliko oslanjati na maštu. Olakšali su mi glumu jer je sve djelovalo realistično zbog praktičnih efekata i odličnih glumaca. Isto tako, nisam morao glumiti uz CGI likove. To je bilo potpuno drukčije iskustvo."

Bautista je dodao da se za ulogu Rabbana, nećaka zlog Baruna Harkonnena, u Dini i Dini: Drugom dijelu pripremao kroz razgovore s Villeneuveom.

"Želite razumjeti svog lika, otkriti gdje je ukorijenjena svaka njegova misao. Uvijek postoji nešto što ga je dovelo tamo gdje se trenutno nalazi. Kod Rabbana, sve proizlazi iz činjenice da je bio kukavica", objasnio je Bautista. "U životu je bio dobar samo u jednoj stvari, a to je nasilje. To je jedina stvar koju razumije. No, kada shvatite da sve to proizlazi iz njegove nesigurnosti i njegove želje za priznanjem, shvatite tko je Rabban i kako ga trebate odglumiti."