David Duchovny bio je na audiciji za popularni sitcom, ali nije dobio nijednu ulogu

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/ABC

DAVID Duchovny, zvijezda Dosjea X, otkrio je da je u 80-ima bio na tri audicije za popularni sitcom Puna kuća (Full House). Kako prenosi Variety, Duchovny se u svom podcastu Fail Better prisjetio audicija za uloge Dannyja Tannera (kojeg glumi Bob Saget), Jesseja Katsopolisa (John Stamos) i Joeyja Gladstonea (Dave Coulier), glavnih muških likova u voljenom sitcomu koji se prikazivao od 1987. do 1995. godine.

Screenshot: YouTube/ABC

"Bio sam na audiciji za sve tri uloge u Punoj kući", rekao je Duchovny. "Prvo su me tražili da obavim audiciju za lik oca, zatim za Stamosov lik i na kraju za onog drugog tipa. Mislio sam si, 'Moram dobiti jednu od ovih uloga, to će mi promijeniti život.'"

Duchovny je u vrijeme audicije za Punu kuću išao na mnoštvo drugih audicija za poznate humoristične serije. Glumac je objasnio da se pokušavao probiti u svijetu televizije jer je morao nekako platiti stanarinu.  

No, nije uspio ući u svijet sitcoma jer se nije dobro snalazio u takvim ulogama. 

"Bio sam stvarno loš u tome. Nisam znao kako glumiti u sitcomima. Ne znam što im je prolazilo kroz glavu kada su mislili da mogu postojati u tom svijetu. Mislim, mogao sam naučiti, ali nisam bio spreman za takvu vrstu energičnog nastupa koji su tražili", prisjetio se Duchovny.

Iako nije dobio ulogu u Punoj kući, Duchovny je nekoliko godina nakon propale audicije postao jedan od najpoznatijih televizijskih glumaca. Dosjei X, koji su se počeli prikazivati 1993. godine, donijeli su mu svjetsku slavu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.