Dina: Drugi dio ima izbrisane scene koje neće biti objavljene, glumci razočarani

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

BLOCKBUSTER Dina: Drugi dio traje gotovo tri sata, ali film bi bio još duži da su uključene sve izbrisane scene. No, redatelj Denis Villeneuve nedavno je otkrio da izbrisane scene neće biti dostupne javnosti, piše The Hollywood Reporter.

"Vjerujem da sve što nije u filmu ne postoji", izjavio je Villeneuve u intervjuu za Collider. "Ponekad izbacujem scene i govorim si: 'Ne mogu vjerovati da ću izbaciti ovo.' Osjećam se kao samuraj koji si reže utrobu. To je bolno, zbog čega se nakon toga ne mogu samo vratiti i napraviti Frankensteina oživljavajući nešto što sam ubio. To je previše bolno. Kada je nešto mrtvo, mrtvo je s razlogom."

"Riječ je o bolnom projektu, ali to mi je posao. Film ima prednost. Jako sam strog u sobi za montažu. Ne razmišljam o sebi, razmišljam o filmu."

Unatoč tome, Villeneuve je malo razočaran što je iz filma izbacio glumca Stephena McKinleyja Hendersona, koji je u prvom dijelu Dine glumio Mentata kuće Atreides, Thufira Hawata. Glumac se trebao pojaviti i u drugom dijelu, ali njegove su scene izbrisane.

Stephen McKinley Henderson u ulozi Thufira Hawata Screenshot: YouTube/Warner Bros.

"Jedna od najbolnijih odluka bilo mi je izbacivanje Thufira Hawata. On je lik kojeg apsolutno volim, ali odmah na početku sam odlučio da je ovo adaptacija o Bene Gesseritu. To znači da Mentati nisu prisutni koliko bi trebali biti, ali takva je priroda adaptacije", rekao je redatelj.

Još jedan glumac čije su scene izbrisane je Tim Blake Nelson, za kojeg mnogi vjeruju da je u filmu trebao utjeloviti Hasimira Fenringa, savjetnika cara Shadama IV. (Christopher Walken) i muža Margot Fenring (Lea Seydoux). Iako je razočaran što njegove scene nisu uključene, raduje se daljnjoj suradnji s Villeneuveom.

"Mislim da ne smijem reći o kojoj se sceni radi. Denis može pričati o tome ako želi. Odlično sam se proveo snimajući tu scenu, a onda ju je Denis trebao izbrisati jer je vjerovao da je film predugačak. Slomljen sam oko toga, ali ne zamjeram mu. Svidjelo mi se iskustvo i jedva čekam ponovno surađivati s njim, što definitivno planiramo učiniti", izjavio je Nelson.