Evo koliko je Matthew Perry zarađivao u Prijateljima

Screenshot: YouTube

MATTHEW PERRY preminuo je u dobi od 54 godine. Zvijezdu Prijatelja oplakuje mnoštvo njegovih obožavatelja, kolega i prijatelja.

Iako je Perry glumio u brojnim televizijskim i filmskim projektima, slavu je stekao ulogom Chandlera Binga u Prijateljima. Mnogi njegov lik smatraju najsmješnijim u povijesti televizije i govore kako su upravo od njega naučili koristiti sarkazam koji ga je krasio.

Prijatelji su postali ikonska serija pop-kulture te su glavnim glumcima donijeli bogatstvo i godinama nakon prestanka prikazivanja. Perry se u svojim memoarima Friends, Lovers, & the Big Terrible Thing, objavljenima prošle godine, osvrnuo na to koliko je bio plaćen na početku i na kraju serije.

Pri kraju zarađivao milijune

Pokojni glumac naveo je kako je u prvoj sezoni po epizodi zarađivao 22.500 dolara. Na kraju sezone mu je to donijelo zaradu od 540.000 dolara. Kako je interes za serijom rastao i popularnost se povećavala, Perry je s kolegama zarađivao sve više.

Zadnje dvije sezone serije donosile su mu milijun dolara po epizodi. Time je kroz devetu i 10. sezonu zaradio 41 milijun dolara. Kad se uračuna svih 10 sezona, Perryju je uloga Chandlera Binga donijela zaradu od oko 90 milijuna dolara.

Iako su na kraju svi članovi glumačke ekipe Prijatelja jednako zarađivali, to u počecima nije bilo tako. David Schwimmer i Jennifer Aniston imali su veće plaće, no odrekli su ih se kako bi se izborili za jednaka primanja. Perry je pisao i o tome, zahvalivši Schwimmeru na vrlo bitnoj odluci.

"Možemo zahvaliti Davidovoj dobroti i njegovom pronicljivom smislu za posao zbog onog što nam je ponuđeno. Dugujem ti 30 milijuna dolara, Davide (I dalje smo bili debili)", stoji u njegovim memoarima.

Honorari i bonus donijeli su mu novce i nakon završetka serije

I nakon završetka serije, Perry je sa svojim kolegama nastavio zarađivati na Prijateljima. Prvenstveno zbog raznih bonusa i honorara na koje su glumci pristali. Procjenjuje se da im je to donosilo godišnju zaradu od 10 do 20 milijuna dolara.

"Bila je to odluka koja se kasnije pokazala iznimno unosnom. David je sigurno bio u poziciji da dobije najviše novaca, ali nije htio. Volio bih misliti kako bih ja isto napravio, ali kao pohlepni 25-godišnjak nisam siguran da bih to učinio. No njegova odluka nas je natjerala da brinemo jedni o drugima kroz stresne pregovore i dala nam je ogromnu količinu moći", napisao je Perry.