Evo tko je skoro utjelovio Doca iz Povratka u budućnost umjesto Christophera Lloyda

Screenshot: YouTube/Universal Pictures

ROBERT Zemeckis i Steven Spielberg, redatelj i producent filmskog klasika Povratak u budućnost, jednu od glavnih uloga u filmu htjeli su dati popularnom glazbeniku iz 80-ih, piše Screen Rant.

Glumačku postavu ovog klasika iz 1985. godine činili su Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover i Tom Wilson. No, umjesto Lloyda, u filmu se skoro pojavio frontmen post-punk benda Devo, Mark Mothersbaugh. Poznati glazbenik u jučerašnjem je intervjuu za The Wrap progovorio o svom iskustvu s Povratkom u budućnost.

Mark Mothersbaugh, frontmen benda Devo Foto: Shutterstock

"Odradili smo sjedeći koncert koji se snimao. Zemeckis i Spielberg bili su u publici. Prišli su mi i rekli: 'Hej, želimo s tobom popričati o nečemu. Radimo na jednom filmu i htjeli bismo porazgovarati s tobom o suradnji.' Ja sam im odgovorio: 'To zvuči sjajno.' Sjećam se da sam neka dva tjedna mislio da će me angažirati da snimim glazbu za film", izjavio je Mothersbaugh.

"Dakle, otišao sam na taj sastanak i oni su mi rekli: 'Pa, svidio si nam se na pozornici. Svidjelo nam se kako izgleda tvoj bend, kako vi svi izgledate. Želimo da budeš nekakav ludi znanstvenik u filmu na kojem radimo'", prisjetio se glazbenik. "Pitao sam ih: 'Kako to mislite?' I oni su mi na to rekli: 'Pa, u filmu postoji jedan lik koji trči okolo u laboratorijskoj kuti i koji ima auto pomoću kojeg putuje kroz vrijeme. Želimo da ti igraš tu ulogu.'"

Mothersbaugh je rekao kako je odmah odbio ulogu jer nije htio glumiti u filmu, a razočarao se jer mu Spielberg i Zemeckis nisu ponudili da radi glazbu za film. Umjesto njega, za glazbu je bio zadužen Alan Silvestri.

Lik o kojem su Zemeckis i Spielberg pričali bio je doktor Emmett Brown, poznatiji kao Doc Brown - ludi znanstvenik s velikim snovima koji je De Lorean DMC-12 pretvorio u vremeplov. Kultnu ulogu preuzeo je Christopher Lloyd, kojem je to i danas jedna od najboljih izvedbi u karijeri.