Evo zašto je David Fincher odustao od Spider-Mana s Tobeyjem Maguireom

Screenshot: YouTube

SPIDER-MAN trilogija s Tobeyjem Maguireom u glavnoj ulozi smatra se jednom od najboljih u žanru superheroja. I 20 godina nakon prvog dijela, ljudi zazivaju povratak ovih filmova, pogotovo nakon Spider-Man: Put bez povratka u kojem je Maguire reprizirao svoju prepoznatljivu ulogu.

Na sva tri filma je radio Sam Raimi, renomirani redatelj horora i tvorac Zle smrti. Prvi Spider-Man s Raimijem na kormilu zaradio je 825 milijuna dolara na kino-blagajnama 2002. godine i otvorio put današnjim superherojskim filmovima. Međutim, Raimi nije oduvijek bio prvi Sonyjev izbor.

Prije Raimija, priliku da režira Spider-Mana dobio je David Fincher. Iako nije pretjerani obožavatelj tog žanra, Finchera to nije smetalo te je objeručke prihvatio ponudu i ponudio svoje viđenje filma.

Tvorac Kluba boraca htio je ispričati priču već odraslog Petera Parkera, koji više nije srednjoškolac. Nije htio istraživati kako je Parker postao Spider-Man, odnosno kako ga je ugrizao pauk zbog kojeg je dobio nadljudske moći.

"Nije im se sviđala ta ideja. Shvaćam ih. Pitali su me zašto bih izbacio priču o njegovom nastanku. Ja sam im odgovorio da je glupa. Priča o nastanku puno znači mnogim ljudima, ali ja sam promislio i zapitao se je li potreban plavo-crveni pauk? Mogu puno toga raditi u životu, ali to nije jedna od tih stvari", rekao je redatelj u intervjuu za The Guardian.

Pročitajte više